MARCO REUS

Ovako odlazi legenda

Ovako odlazi legenda

Marco Reus navršava 35 godina i 12 godina kako je u Borussiji Dortmund. Sjajni fudbaler se sada, na kraju sezone, oprašta od voljenog kluba.

Zadnja njegova utakmice na Westfalenu ostat će nezaboravna navijačima jer Reus je prvo postigao i namjestio po gol za pobjedu 4:0 nad Darmstadtom, a onda se sa stilom oprostio od legendarne navijačke tribine u Dortmundu.

Prvo se popeo na tribinu i vodio navijanje.

A onda je one koji su odlazili po okrepu na tribini iznenadio ceduljicom koja se nalazila na svakoj blagajni. Na papirićima je pisalo:

“Hvala za sve. Oproštajno pivo je na moj račun. Vaš Marko.”

Kapacitet tribine koju je Reus častio je 24.545 gledalaca, a čaša piva na stadionu je 4,90 eura. Nijemci navode kako to znači da je Reus ovo čašćenje platio 120.000 eura. Naglašavaju da je ovaj iznos dobar za približno izračunati Reusov trošak jer “navijači sigurno nisu uzeli jedno pivo po glavi”, nego je Reus unaprijed platio sve pivo tamo do isteka zaliha, prenosi Germanijak.

On je ovako komentarisao svoj potez:

“Akciju sam planirao drugo vremena. Nadam se da su navijači uživali. Sigurno ću se vratiti opet navijati s njima.”

Reus je za Borussiju postigao 170 i namjestio 131 gol u 428 utakmica. Ostala mu je još jedna, finale Lige prvaka protiv Reala 1. juna (Arena 1 Premium).

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica

POVEZANE OBJAVE