Ovako se putuje bez stresa i uživa u godišnjem

Ovako se putuje bez stresa i uživa u godišnjem
Godišnji odmor uvijek željno iščekujemo, ali smo i svjesni koliko stresa nam može donijeti. Pripreme, putovanje, smještaj – sve su to detalji koji nas mogu strašno iznervirati. Ipak, stručnjaci znaju kako se osloboditi tog pritiska i više uživati.

Važni podaci i brojevi telefona

Uz sve moderne gadgete danas smo naviknuli sve važne brojeve telefona, termin polaska ili ulicu u kojoj se nalazi hotel spremiti primjerice u mobitel. No, ono što je također pametno jest napraviti jedan takav popis na papiru ili ga ostaviti na računalu svim članovima obitelji, savjetuje James E. Porter Become za StressStop.com. Tako će vas moći kontaktirati u slučaju bilo kojeg problema, a vi ćete biti manje opterećeni. Također je dobro da sve eventualne potvrde koje ćete morati predočiti tijekom putovanja stavite na jedno mjesto da vam budu pri ruci. Znate kako je nezgodno kada sa stvarima dođete na recepciju i panično tražite dokumente i potvrde. Pripremite se unaprijed i smanjite dozu stresa.

Ne pretjerujte sa stvarima

Bez obzira gdje putujete na godišnji odmor morate smanjiti popis stvari. Zar vam doista trebaju sve te majice ili dodatne haljine? Nakon što pripremite sve stvari još jednom ih pregledajte i maknite sve nepotrebno. Kada se po vrućinama nađete nasred ceste ili budete teglili kofer po stepenicama i ono što ste ponijeli bit će viška.

Od mjesta do mjesta po tri dana

Ukoliko ste se odlučili posjetiti više mjesta tijekom godišnjeg odmora računajte da vam je potrebno minimalno dva, a idealno tri dana da vidite sve znamenitosti. Ljetne vrućine prisilit će vas da dio dana odmarate i ne šećete punom parom stoga vam treba malo više vremena.

cafe.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica