Portal 072info

Ovako treba sa svima, prije svega sa ženama

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako će se, kada odrastu, muškarci ponašati prema drugima, prije svega prema ženama u svojoj okolini, zavisi od toga šta nauče u djetinjstvu. Pročitajte pismo jednog tate, u kojem savjetuje svog sina u vezi sa tim. Korisno je.

“Naša zbunjenost u vezi sa ženama počinje rano”, piše na svom sajtu doktor Keli Flanagan.

“Rečeno nam je da su one mnogo drugačije od nas. Žene imaju emocije, muškarci mišiće. One njeguju, muškarci su tu da zaštite. Žene vole da pričaju, muškarci da rade. Dok one žele ljubav, muškarci traže poštovanje. Muškarci su sa Marsa, žene sa Venere. Naučeni smo da mislimo da su one vanzemaljci.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovaj otac poručio je svom sinu da prema djevojčicama i ženama, uvijek treba da se ponaša, prije svega, kao prema ljudskom biću. “Vijekovima unazad generacije dječaka naučene su da misle kako su žene drugačije, manje vrijedne od muškaraca. Koristili smo žensko tijelo kao zabavu, upućujući na njihov račun šale, fantazirajući o njima, a zatim smo uvjerljivo sve to poricali”, piše u pismu.

Mladi muškarci treba da prestanu da tretiraju žene kao potčinjene objekte i treba prema njima humano da se ponašaju – kao prema duši koja ima svoju svrhu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako to postići?

“Postoji jedno zlatno pravilo: kvalitet ljubavi koju osjećaš prema drugima, ograničen je ljubavlju koju osjećaš prema sebi. Drugim riječima, naš odnos prema djevojčicama ili ženama samo je odraz nas samih”, piše ovaj tata. Dakle, dok ne naučimo da prihvatimo sebe, ne možemo prihvatiti ni druge.

“Naučili su nas da se stidimo ako se osjećamo ranjivim ili slabim. Zbog toga, kada zavirimo u svoja osjećanja i shvatimo da se osjećamo nesigurno, uplašeno, usamljeno, preziremo ono što vidimo. Kada shvatimo da smo unutra prazni, pokušavamo to da nadoknadimo iskustvima, poput: bogatstva, stvari i onih ljudi prema kojima se ponašamo kao prema stvarima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sa druge strane, žene su opsjednute svojim tijelom jer su naučene da vjeruju da je ljepota ono što se vidi spolja, a ne unutrašnja ljepota koju imaju da ponude. Iz istog razloga, muškarci su opsjednuti njihovim tijelom. Naučeni smo da vjerujemo da u nama ne postoje vrijednosti koje smo naslijedili, zbog čega te vrijednosti tražimo negdje napolju. Tražimo ih u ženama.

Ovaj otac savjetuje svom sinu, ali i svima drugima, da najprije zavire u svoje srce.

“Prestanite da pokušavate da pobijedite srce ili osvojite tijelo žene. Umjesto toga, skrasite se u svojoj duši. Otkrijte da ne vrijedite onoliko koliko imate, kao i da vaša vrijednost ne zavisi od toga čime se bavite, već od toga kakav ste čovjek. Pronađite u sebi ljubav, koja će vam pomoći da prihvatite i snagu i slabost, uspjeh i pad.”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na kraju, kaže on, kada otkrijete ljubav u sebi, počnite da je dijelite sa svima okolo, uključujući i žene.

Mondo

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME