Portal 072info

Ovakvo tijelo muškarca žene smatraju najprivlačnijim

Screenshot 4 843
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Možda  nije trebala nauka da pretpostavimo o kakvom se tipu tijela radi, ali tu su rezultati istraživanja.

Dragi muškarci: Sve to vrijeme koje ste proveli u teretani se isplatilo! Istraživači su za potrebe istraživanja pitali muškarce i žene u ranim 20-tim godinama, a sve studente sveučilišta Okahoma i Griffit iz Australije kako bi ocijenili izgled muškaraca ocjenom od 1 do 7.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Studentima su pokazane fotografije 200 muškaraca bez majice, a prikazana su samo tijela, bez lica. Svi su muškarci s fotografija također bili polaznici sveučilišta. 60 je muškaraca stalno pohađalo teretanu a 130 redovne školske treninge.

Svih je 160 ispitanica izjavilo kako im se više sviđaju „isklesana“ tijela muškaraca koji redovno posjećuju teretanu, stoji u istraživanju Proceedings of the Royal Society B. Autor istraživanja Aaron Lukaszewski je izjavio ono što smo u principu svi znali:

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

„Naravno da žene jake muškarce smatraju najprivlačnijima, za to nam ustvari nije trebala nauka“ te dodao kako niti jedna žena ne voli „slabije“ muškarce.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Autori istraživanja smatraju kako su oduvijek jaka tijela povezivana sa zdravljem i mogućnosti muškarca da preživi i brine se o sebi. U modernim se vremenima to može prevesti kao uspjeh na poslu i pokazatelj da se muškarac može brinuti, tj. zaštiti porodicu.

POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Dodaju kako se ovi rezultati ne moraju odnositi na sve žene jer se ispitivanje provodilo samo među studentima, a rezultati bi vjerovatno varirali da se istraživanje provodilo na različitim krajevima svijeta

Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6