Portal 072info

Ovan čisti stihijski, Djevica je “doktor” za red, a Lav detaljan

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Pospremanje uoči blagdana: Lavovi su iznenađujuće detaljni u pospremanju, no Djevicama ipak nema premca. Ovan čisti kao lud kad ga uhvati “žuta minuta”

Ovan čisti stihijski

Pripadnici ovog znaka jedni su od onih koji doista idu iz krajnosti u krajnost. I dok mogu ležati na kauču pokraj hrpe smeća i neopranog suđa, kad ih primi “žuta minuta” čistit će kao da im život ovisi o tome. Toliko će detaljno i mahnito čistiti da će se ukućani zabrinuti, a Ovan će im dobacivati da su do sad živjeli u smetlištu i samo oni čiste. Neće se ni minute odmoriti dok ne očiste sve što su naumili.

Bik je organiziran

Pripadnici ovog znaka imaju strateški pristup pospremanju, kod njih sve ide po nekom redu. Napravit će plan poslova po prostorijama i toga se držati, pa ih čišćenje neće iznervirati niti ih ometati u svakodnevnim aktivnostima. Uzet će pauze kako bi nešto pojeli i odmorili se, pa ih ni generalna čišćenja neće učiniti nervoznim kao pripadnike drugih znakova.

Za Blizance čišćenje nema kraja

Pripadnici ovog znaka “zujat” će od prostorije do prostorije, istovremeno radeći i po deset poslova odjednom, a za to vrijeme će im često telefonska slušalica biti na ušima. Kako su u pospremanju podosta neorganizirani, teško će im biti odrediti da su gotovi i uvijek će smatrati da još nešto nisu obavili. Naživcirati ih mogu drugi ukućani koji ne pospremaju iza sebe i zadaju im dodatan posao, mada to inače ne primjećuju

Raku je čišćenje svakodnevnica

Pripadnike ovog znaka možemo podijeliti u dvije skupine – one kojima se nikad ništa ne da i pospremanje vide kao nužno zlo kojem pristupaju tek par puta godišnje, ali i drugu brojniju skupinu koja provodi puno vremena u održavanju svog doma čistim. Vode se parolom “što se mora – nije teško” i odlične su kućanice ako to žele biti, držeći sve pod kontrolom. Ipak, neće se opterećivati nevažnim detaljima, jer ako se nešto ne vidi, to ne treba ni čistiti.

Lavovi su detaljni

Iako pripadnici ovog znaka ne pate od toga da u njihovom domu sve mora biti uredno i čisto, poput Ovnova oni će biti izrazito detaljni ako se prime pospremanja. Oni ne čiste zbog toga što se to mora ili je red – primjerice uoči Božića, već isključivo onda kad to njima odgovora ili im nered smeta. Vole da drugi prepoznaju njihov trud i cijene što su predano pospremali, inače su razočarani.

Djevice su majstori u čišćenju

Pospremanje, uređivanje i čišćenje glavni su hobi za većinu pripadnika ovog znaka. Zapravo, upitno je prestaju li oni ikad čistiti, jer kad su doma, čak i dok se odmaraju usputno obavljaju neke kućanske poslove. Djevice će pojačati glazbu, otvoriti sve prozore i sistematično pospremati sobu po sobu sve dok dom ne postane besprijekoran, a nakon što je posao obavljen, bit će iznimno zadovoljni.

Vaga čisti u društvu

Iako vole skladan izgled doma, pripadnici ovog znaka nisu nešto ludi za čišćenjem. Općenito, puno im je važnije da su stvari na svom mjestu nego da su podovi, posuđe ili prozori oprani. Ipak, ako se dovoljno motiviraju potrudit će se oko pospremanja, no za to im je najčešće potrebno društvo. Očekivat će od partnera da im se pridruži te na papiru podijeliti sve kućanske zadatke pravedno – po pola.

Škorpionu je odmor nakon motiv

Kao i kod drugih stvari u životu, pristup pripadnika ovog znaka čišćenju je iznimno odlučan, kao da se radi o rješavanju vrlo važnih stvari. Ozbiljno doživljavaju zadatke, fokusiraju se na jedan po jedan te ne uzimaju odmor između. Radije će provesti deset sati na nogama pospremajući kako bi iza toga mogli uživati, nego da generalno čišćenje rastežu danima – nedovršeni poslovi ih izluđuju.

Strijelac najbolje “riba”

Pripadnici ovog znaka ponose se time da su bolji od drugih u svemu čega se prime. Tako nije ni iznenađujuće da Strijelci vjeruju kako nitko ne može “oribati” kadu, štednjak ili prozore poput njih. Nakon što pospreme, zahtijevat će i od drugih da se potrude, istovremeno im nabijajući na nos kako bi oni to sami napravili puno bolje. To im nitko ni ne osporava, no doživljavaju ih kao zanovijetala.

Jarac delegira poslove

Pripadnici ovog znaka prije svakog većeg pospremanja sastavljaju listu što sve treba napraviti – od onog što je neophodno, do zadataka koji su dodatni ako bude vremena i volje. U to će uključiti sve ukućane, delegirajući im zadatke poput kakvog direktora tvrtke, istovremeno pregovarajući, nudeći zamjenu prostorija i poslova, manipulirajući i cjenkajući se. Na kraju sami uživaju u zadacima koje obave, a obožavaju i osjećaj postignuća nakon toga.

Vodenjak posprema kreativno

Pripadnici ovog znaka imaju vrlo specifičan raspored čišćenja i jedni su od onih kod kojih generalno čišćenje nikad ne traje jedan dan – već se rastegne na cijeli tjedan. Ustvari, oni vrlo pozorno prate svoj plan, razrađuju napredne tehnike pospremanja kako bi si skratili vrijeme, a dok čiste dobiju još 500 ideja kako bi nešto mogli organizirati, preseliti ili dekorirati.

Ribe odgađaju do kad mogu

Pripadnici ovog znaka jedni su od onih koji će poslove pospremanja i čišćenja odgađati sve do zadnjeg trena. Zapravo, oni baš ne vide smisao u pospremanju kad će se sve i onako vrlo brzo zaprljati te doći na “staro”, pa im je ono gubitak vremena. Ipak, primit će se posla ako to drugi očekuju od njih i pozovu ih na red. Čim se prime tih zadataka, oni im uopće nisu mrski, no to će već zaboraviti do sljedećeg čišćenja.

Podijelite članak