Ovan i Rak izazivaju najviše sukoba

Ovan i Rak izazivaju najviše sukoba

Odnos s braćom i sestrama jedan je od najdubljih i najsloženijih u životu. Uz nebrojene zgode i sjećanja iz djetinjstva, braća i sestre dijele povjerenje i iskrenu međusobnu ljubav.

No takav se odnos može i prilično zakomplicirati ako su njihove osobnosti previše različite. Otkrijte koliko se dobro slažete sa svojom sestrom ili bratom i kako možete dodatno poboljšati komunikaciju

Ovan i Rak

Suprotstavljenost njihovih temperamenata povlači za sobom opasnost od sukoba i povrijeđenih emocija. Imaju drukčiji smisao za humor i zanimaju ih različite aktivnosti. Živahni i brzopleti Ovan na frustraciju redovno reagira ljutnjom prema onome tko mu je pri ruci, dok se mirniji i suzdržaniji Rak povlači i drži gorčinu u sebi. Roditelji trebaju bdjeti nad njima i paziti da jedno od njih ne postane žrtva.

Bik i Rak

Slični su po nekoliko osobina kao što su duboke emocije i želja za sigurnošću i udobnošću. Nagonski se razumiju i izgrađuju čvrste spone. Međusobno se štite, a stariji shvaća brigu o mlađemu kao svoju odgovornost. Oboje su pouzdani i povjerljivi pa rijetko prave probleme kad su sami kod kuće. Potencijalne točke sukoba su natjecanje za roditeljsku pažnju i za materijalna dobra.

Blizanci i Rak

U početku su prilično različiti, ali s vremenom postaju sve sličniji, jer je Rak sklon oponašati Blizanca u nastojanju da bude svestran i zaigran kao i on. Njihove razmirice nisu bučne, jer se Rak u pravilu povlači. Roditelji će uočiti da nešto nije u redu ako u domu vlada tišina. Blizanac je taj koji treba biti obzirniji, jer je Rak ranjiviji od njih dvoje. U odrasloj dobi slažu se bolje nego kao djeca.

Rak i Rak

Dom s dvoje malih Rakova može biti osjećajno minsko polje, jer će netko stalno biti povrijeđen. Oboma treba ljubav i sigurnost koju pruža obitelj. Natječu se za ljubav roditelja, koji moraju vrlo vješto balansirati da ne favoriziraju jedno na račun drugoga. Kad roditelji uoče da je u domu pretiho, vjerojatno je jedno (ili oboje) povrijeđeno pa bi bilo dobro da istraže o čemu se radi i podijele utjehe.

Lav i Rak

Obiteljske su veze vrlo važne za oboje pa će uvijek biti u prisnim odnosima, iako su im temperamenti vrlo različiti.

Rak je osjetljiviji, ali i tiši od Lava, pa okolina ne zna uvijek da ga nešto mori. Kad je Rak povrijeđen, povući će se, duriti i možda u osami plakati. Lav će pak bučno dati do znanja kako se osjeća, pa će mu okolina brže pogodovati. Stoga obraćajte pažnju na Raka naročito kad je šutljiv.

Djevica i Rak

Rak i Djevica vrlo su brižni i puni ljubavi te će se često ponašati kao zamjenski roditelji jedno drugome. Zbog takvog intenzivnog odnosa nerijetko će se i posvađati. Primjerice, Rakova neurednost i odbijanje da slaže stvari urednoj će i organiziranoj Djevica jako ići na živce. U isto vrijeme, prirodna sklonost Djevica kritiziranju prije će ili kasnije povrijediti Rakove osjećaje.

Vaga i Rak

Kao brat i sestra morat će naporno raditi da bi uskladili svoje različite emocionalne potrebe. Rak je emocionalno sporiji, dublji i ranjiviji, a Vaga brža i površnija pa se mogućnosti za nesuglasice često rađaju. Spaja ih živopisna mašta i visoka kreativnost. Dijelit će strast prema književnosti, glazbi, kazalištu i lijepim stvarčicama po kući ili u vrtu.

Škorpion i Rak

Emocionalni Škorpion i Rak odlično će se slagati sve dok se nalaze u mirnom okruženju. Smetat će im glasne igračke koje narušavaju njihov unutarnji mir, dok će uživati u rješavanju zagonetki i igrama koje im omogućuju da upregnu maštu. Kada se posvađaju, oboje će biti povrijeđeni, ali će se redovno brzo i lako pomiriti. Kako budu odrastali, njihova će veza biti sve čvršća.

Strijelac i Rak

Različite osobnosti čine njihov odnos prilično izazovnim. Strijelac će nehotice vrijeđati osjetljivog Raka nespretnim izjavama i opaskama, ne shvaćajući da je ovaj iskreno povrijeđen. S druge strane, Rak će Strijelca doživljavati bezobzirnim i okrutnim. Što budu stariji, to će se više razumijevati i bolje prilagođavati jedno drugome.

Jarac i Rak

Rak podržava i poštuje Jarca, a ovaj štiti i u svemu podupire Raka. Iako su oboje svjesni da imaju različite poglede na život, ne dopuštaju da im to utječe na bratsko-sestrinski odnos. Jarac će biti skloniji međusobnom natjecanju, ali do većih svađa neće doći. Oboje su vrlo razumni i brzo pronalaze kompromis pa će cijeli život ostati bliski.

Vodenjak i Rak

Ovo se dvoje neće puno igrati jedno s drugim, jer imaju različita zanimanja i mentalne sklopove. Vodenjaku nije lako razumjeti zašto je Rak tako osjećajan i vezan za kuću, dok ovaj doživljava Vodenjaka previše površnim i distanciranim. No, to ne znači da se neće voljeti i podržavati kad uoče da onome drugome treba podrška, ili da neće jedno od drugog mnogo naučiti.

Ribe i Rak

Dobro će se slagati i biti vrlo sretni zajedno dokle god imaju mirno i sigurno okruženje. Iako su oboje osjetljivi i brižni, Riba je u tome aktivnija i požrtvovnija, dok je Rak sposobniji povući granice i zaštititi se od negativnih vanjskih utjecaja. No, ove im nijanse neće ugroziti prisan i tolerantan odnos. Uvijek će ostati bliski, odolijevajući mogućoj razdvojenosti i tuđem upletanju.

tportal.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica