Ovčari iz Nemile sa svojim stadom već peti mjesec na području općine Lukavac

Jezero Modrac kod Lukavca, bilo da je riječ o toplim ljetnim danima, ili oštrim zimskim minusima kakav bio i današnji dan, uvijek je privlačilo dobronamjerne bosanske ljude. Naš fotoreporter Ahmet Bajrić Blicko, tokom nedjeljne šetnje obalom Modraca, susreo je vrijedne ovčare iz okoline Nemile kod Zenice koji već treći mjesec, sa svojim stadima borave na području Lukavca.  

Ševal Ašćerić iz Orahovice i Safet Čelinković iz Šerića, oba sa područja Nemile pohvalili su se da su u Lukavcu prezimili sa svojih 300 ovaca i da su već sa prvim danima 2019. godine postali bogatiji za 150 jagnjadi. Objektiv našeg fotoreportera zabilježio je i trenutak kada se jedno od nestašne jagnjadi, pod budnim okom psa čuvara, pokušava vratiti na teritoriju dozvoljenog kretanja, sa koje se prethodno bilo udaljilo.

I Ševal i Safet ne kriju zadovoljstvo, kao ni zahvalnost zbog susretljivosti lukavačkih domaćina prilikom njihovog boravka na teritoriji ove općine. U svoju Nemilu, kazali su nam vraćaju se u aprilu mjesecu.

AVAZ.BA