Ove boje automobila najbolje skrivaju ogrebotine i prljavštinu

automobili prodaja 1 696x376 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Mnogi vozači prilikom izbora automobila biraju boju u odnosu na svoje želje i estetska očekivanja, a malo ko razmišlja o tome koja boja je zapravo najbolja za skrivanje ogrebotina i prljavštine.

ko želite da budete pragmatični, donosimo rezultate izvještaja koji pokazuje koja boja najbolje skriva one stvari koje ne želimo da vidimo na karoseriji automobila.

Preferencije boja automobila među vozačima se obično podudaraju u cijelom svijetu. Mogli bismo da ih svedemo pod naziv: 50 nijansi bijele, sive, odnosno crne. Međutim, kada se odlučujete za boju, postoje, osim estetike, i neki drugi elementi koji su važni za izbor boje.

Nedavni godišnji izvještaj o bojama novih automobila kompanije Axalta Paint (proizvođač boja), ima jednu zanimljivu informaciju – o bojama koje najbolje skrivaju sitne ogrebotine na vozilima, odnosno o bojama na kojima ogrebotine nisu toliko vidljive, piše Nova.

Bijele ili svijetle boje imaju prednost, jer na suncu najbolje skrivaju ogrebotine, ali i prljavštinu koja se nakupila na karoseriji. Na drugoj strani spektra su crne ili tamne boje. Kako prenosi Revija HAK, sve mrlje ili ogrebotine će biti uočljivije oku i zahtijevaće češće popravke boje i pranja kako bi automobil izgledao privlačno.