Portal 072info

Ove boje donose vibraciju koja pozitivno djeluje na ljubav i seks

Svaka boja u spektru ima svoju vibraciju koja pozitivno djeluje na zdravlje i raspoloženje. Okruženje u kojem boravite obojite prema savjetima stručnjaka.

Još u antičko doba upotrebljavala se terapija bojama, a u egipatskim hramovima postojale su “svete” prostorije okupane sunčevim zracima uvijek u drugoj boji. U svakoj sobi su se sunčevi zraci prelamali pod drugim uglom i obasjavali prostoriju samo jednom živopisnom bojom. Vrhovni sveštenici prepisivali bi “terapiju bojom” povlašćenim posjetiocima tih svetih mjesta, odnosno smještali bi ih u određenu sobu kako bi se brzo i lahko opustili ili izliječili.

Zelena umiruje
Te “drevne klinike” davale su rezultate, a danas je poznato da svaka boja u spektru ima vibraciju koja pozitivno djeluje na zdravlje i raspoloženje. Na primjer, zelena smiruje i upravo su zato zelenom bojom obojeni zidovi takozvanih “green room” (zelne sobe), odnosno soba u kojima se opuštaju pjevači ili glumci prije i poslije nastupa. Zelena na poslu podstiče na zarađivanje, a kod kuće vas “tjera” da dobro raspolažete novcem.

Tamnoružičasta pomaže kod raskida
Tamnoružičasta će vam pomoći kod prekida veze. Stručnjaci savjetuju da u tamnoružičastu svesku zapišete sve lijepe strane vaše nove slobode, kako biste brže preboljeli bivšeg partnera.

Ako treba da obavite važan telefonski razgovor, stavite plavi šal, koji olakšava komunikaciju i otklanja sve nesporazume. Žive boje, kažu stručnjaci, dobro utiču na zdravlje, odnose s drugim ljudima i na karijeru pa, ako na poslu pijete iz žute čaše, bićete kreativniji i sposobniji u obavljanju zadataka. Ako obučete nešto tirkizno, lakše ćete smiriti osobu pod stresom ili biti najbolje rame za plakanje tužnom prijatelju.

Crvena privlači ljubav, a zlatna je za samopouzdanje
Crvene i ružičaste svijeće raspaliće strast tokom romantične večere. Svijeće ovih boja treba zapaliti u prostoriji i tokom seksa, prenosi 24 sata. Crvena boja će vam pomoći da se osjećate sigurno, a telo će lakše apsorbovati energiju i pojačati sposobnost vođenja ljubavi.

Zlatne svijeće podižu samopouzdanje pa ih je najbolje zapaliti kad pišete biografiju ili molbu za posao. Kako biste podstakli svoju duhovnost i približili se istini, zapalite bijelu svijeću pa meditirajte. I sijalice u boji terapeutski djeluju na dušu i tijelo. Prigušeno svjetlo u boji najbolji je način za opuštanje, a u zavisnosti od boje, širi potrebnu energiju. Upalite zeleno svjetlo i pripremite opuštajuću kupku. Već nakon 20 minuta kupanja bićete puni energije i spremni za nove izazove.

Ako hoćete da se smirite i opustite poslije napornog dana, zapalite plavu svijeću. Plava boja smiruje, pa ćete brzo moći da se opustite.

Podijelite članak