Ove četiri firme iz BiH izlažu na svjetskom sajmu prehrambene industrije u Njemačkoj

15
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na Sajmu prehrambene industrije “Anuga 2021” u Kelnu u Njemačkoj, koji počinje danas, izlagat će četiri kompanije iz BiH – “Mladegs pak” iz Prnjavora, “Anđelić” iz Trebinja, te “As holding” iz Jelaha i “Kolmiks” iz Velike Kladuše.

Izlagači iz BiH će se na ovom sajmu predstaviti sa začinskim biljem i začinima, gotovim supama, kečapom, prelivima, žitaricama, slastičarskim proizvodima, čajem, kafom keksima i mnogim drugim proizvodima, saopšteno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

ČITAJ JOŠ:  Policajac Miloš spašavao unesrećenog: Zmija mi se omotola oko noge i ugrizla me

U saopštenju se navodi da su pomenute kompanije među vodećim privrednim subjektima u BiH u svojim proizvodnim kategorijama, kao i na polju trgovine, distribucije, izvoza i razvoja djelatnosti kojom se bave već duži niz godina, te su već postali priznati i prepoznatljivi partneri kako domaćih, tako i međunarodnih klijenata u cijelom svijetu.

Spoljnotrgovinska komora, koja je organizator izlaganja na sajmu, nada se dobroj prezentaciji ponude kompanija iz BiH, te poziva one koji planiraju posjetiti ovaj događaj ili izlagati na njemu da dođu na štand izlagača iz BiH i sami se uvjere u mogućnosti saradnje s partnerima iz zemlje.

ČITAJ JOŠ:  Zenica: Sultan Ahmedova ili Čaršijska džamija blista u starom sjaju

– Iskreno se nadamo da će izlagači iz BiH u Kelnu uspostaviti veliki broj kontakata sa novim partnerima, te sa jednim brojem njih ostvariti i dobru poslovnu saradnju, ali i obnoviti već postojeće veze i nastaviti dalju saradnju – ističu iz Spoljnotrgovinske komore.

Sajam prehrambene industrije u Kelnu traje do srijede, 13. oktobra.

GODISNJICA
MARKETING