Portal 072info

Ove greške najčešće pravimo kod pranja zuba

Većina ljudi pravi nekoliko grešaka dok pere zube i samim tim, potpuno poništavamao učinak paste za zube. Nekad se dogodi da nam nešto što činimo s najboljom namjerom, zapravo veoma šteti, a jedna takva situacija događa se kod pranja zuba. Stomatolozi upozoravaju šta nikako ne bismo smjeli raditi dok peremo zube jer time poništavamo učinak zubne paste.

Prečvrsto i prekratko pranje zuba neke su od najčešćih grešaka koje pravimo kod pranja zubi, ali stomatolozi upozoravaju da postoji jedna, još veća greška koju trebamo odmah prestati raditi jer umanjuje, pa čak i poništava učinak zubne paste.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naime, mnogi od nas odmah nakon pranja zuba grgljaju vodicu za usta s namjerom da još bolje očiste i dezinfikuju usnu šupljinu, ali time zapravo dobivamo suprotan efekt. To se događa zato jer vodica za usta ispere sve sastojke zbune paste koji su bitni za očuvanje zdravlja i bjeline zuba. Zbog toga bi se vodica za usta trebala koristiti najmanje sat vremena nakon što ste oprali zube. Beneficija ovakvog rasporeda je i ta što čistite zube čak četiri puta dnevno, a ne dva.

nezavisne.com

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME