Ove lekcije o braku ćete možda naučiti na teži način

Screenshot 8 6
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Svako ko je u braku duže od sedam dana, već je imao priliku da nauči par važnih lekcija.

Nerijetko se ispostavi da to parče papira, koje znači da ste u braku predstavlja veliku promjenu i da život u vezi, i u braku, ni malo ne liči. Daleko od toga da je brak nerješiva misterija koja nam samo stavlja teret na leđa, pa opet, da bi brak bio uspješan možda ćete morati neke lekcije da naučite na teži način.
Ali, koliko god zvučale teško, upravo one vam daju potencijal da imate brak koji traje i u kom se osjećate zadovoljno. Štaviše, baš te teške lekcije bi vas mogle spasiti razvoda.

Poboljšanje braka prvo zahtijeva da poboljšate vlastitu ličnost

Prvi korak ka poboljšanju svakog odnosa je postavljanje pitanja „šta mogu da uradim da JA budem bolja osoba?“. Kada imate bilo kakvih problema sami sa sobom, skloni ste ka tome da ih, bili toga svjesni ili ne, projektujete na drugu osobu. U ovom slučaju na onog sa kim dijelite život. Uspijeh u braku se ne zasniva samo na pronalaženju pravog partnera, već i na tome da VI budete pravi partner. Važno je da voljenoj osobi date najbolje od sebe, kako biste isto mogli i da primite.

Ponos u braku je je korijen svakog problema koji vas vuče na dno

Vjerovatno ste čuli da se za ponos kaže da je korijen svakog problema i loših odnosa u braku. To nije samo neka stara izreka, već najveća istina koja postoji. Ponos je u stanju da raskine svaku vezu, bilo da je u pitanju vaš brak, porodični ili prijateljski odnosi. Biti previše ponosan znači imati problema sa priznavanjem vlastitih grešaka. Iako niko ne voli da griješi, ne možete očekivati da uvijek budete u pravu, i da nikad ne priznate svom suprugu da ste pogriješili, prenosi Ženski magazin.

Ranjivost je neophodna

Biti ranjiv znači otvoriti se ka nekom, i dozvoliti sebi da budete u poziciji u kojoj biste mogli da budete emocionalno povrijeđeni. Iako ovo može da zvuči loše, pa čak i zastrašujuće, zaista je neophodno za zdrav odnos. S druge strane, ranjivi možete da budete samo pred nekim kome apsolutno vjerujete, a osoba sa kojom ste u baku bi trebalo da bude ta.

Intimnost je neophodna, ali ona nije samo fizička

Kada čujete izraz intimnost, vrlo vjerovatno pomislite na fizički seksualni kontakt. Međutim, iako je fizička intimnost važna, postoji još jedna vrsta intimnosti koja je od nje važnija, a to je emocionalna. Biti emocionalno intiman sa nekim znači povezati se sa njim sa dubokom ličnom nivou, i osjećati se bliže svom partneru nego bilo kojoj drugoj osobi.

Vi ste tim – ili pobjeđujete ili gubite zajedno

Uz ponos i tvrdoglavost, neminovno dolazi i potreba da pobjeđujemo u svakoj bici. Međutim, ako težite ka ličnoj pobjedi, onoj koja vašeg supruga pretvara u gubitnika, vi polako, ali sigurno gubite bitku za svoj brak. Možda može djelovati na početku da pobjeđujete, ali dugoročno zapravo gubite nešto što je vrjednije od jedne rasprave.

GODISNJICA
MARKETING