OVE POZNATE LIČNOSTI SU PROMIJENILE VJERU: Kako je estrada našla duhovni mir!

OVE POZNATE LIČNOSTI SU PROMIJENILE VJERU: Kako je estrada našla duhovni mir!

Bez obzira što takav potez uvijek prati mnogo kontroverzi, Sinan Sakić, Lepa Brena i Dunja Ilić su neke od zvjezda koje su odlučile da pređu u drugu religiju. Pjevačica Dunja Ilić je izazvala pravu buru kada je odlučila da se odrekne pravoslavlja i pređe u islam, u kojem je pronašla duhovni mir, ali ona nije jedina domaća poznata ličnost koja je odlučila da promijeni vjeru!

Folk pjevač Sinan Sakić i njegova supruga Sabina pronašli su mir kod indijskog duhovnog vođe Sai Babe od koga su naučili da su slava i bogatstvo samo prolazne stvari, ali i uvjerili se u brojna čuda.

Sinan je prvi put boravio u Indiji 1996. nakon što je njegov najmlađi sin Alen zadobio teške opekotine, a kasnije je uvijek isticao da za njegovo izlječenje može zahvaliti i boravku u hramu Sai Babe.

“Volim sve religije, ali u budizmu sam pronašao ono što najviše volim i svakim danom radim na duhovnom uzrastanju“, rekao je Sinan Sakić za srbijanski Telegraf.

Među onima koji su promijenili vjeroispovest je i Lepa Brena koja je islam zamijenila pravoslavljem, a na krštenju je dobila ime Jelena.

Ona nije željela da komentariše razlog za ovakav korak, ali se pridržava svih pravoslavnih pravila i zajedno sa porodicom slavi Svetog arhangela Mihaila.

Bivši košarkaš Crvene zvezde Omar Abdul Tomas takođe je od onih koji je promijenio vjeru. On je iz islama prešao u pravoslavlje.

Mada su svi mislili da je to samo njen prolazni hir, Dunja Ilić kaže da je prelazak u islam bio presudni trenutak u njenom životu, kao i da joj je nova vjera pomogla da ostavi poroke.

Trend promjene vjere je već decenijama postao sasvim normalna stvar među svjetskim zvijezdama, i u inostranstvu se tome pridaje mnogo manje pažnje nego što je slučaj kod nas.

Najčuveniji bokser svih vremena za koga mnogi tvrde i da je najveća sportska zvijezda XX vijeka, Muhamed Ali, u historiju je ušao zahvaljujući nevjerovatnoj tehnici boksa i njenim rezultatima, ali i kao ličnost koja je javno priznala da je prešla u islam i postala njegov veliki propagator.

Rođen kao Kasijus Klej i odgajan u hrišćanskom duhu, talentovani bokser je jednom prilikom u Harlemu čuo propovijed nekog od sljedbenika Elijaha Muhameda, a on mu je kasnije dao ime Muhamed Ali.

Njegovim stopama krenuo je i Majk Tajson, još jedna bokserska legenda. On je prešao u islam tokom izdržavanja zatvorske kazne od 1992. do 1995.godine, njegovo drugo ime je Malik Abdul Aziz.

Holivudski superstar Tom Kruz najpoznatiji je sljedbenik i glasnogovornik sajentologije, a zanimljivo je da je njegova majka bila katolik i da je on jedno vrijeme ozbiljno želio da postane sveštenik, ali ga je gluma odvukla na drugu stranu.

Na spisku poznatih sajentologa su i Dastin Hofman, Džon Travolta, Keli Preston, Oliver Stoun, Lari King, Liza Mari Prisli, Džulijet Luis, Džejson Li, Pičis Geldof…

Glumica Džulija Roberts izjavila je da je cijela njena porodica prihvatila hinduizam poslije filma “Jedi, moli, voli” u kome je igrala glavnu ulogu, a njen kolega Ričard Gir se još u svojim dvadesetim godina zainteresovao za budizam, iako je odgajan je u duhu Metodističke crkve.

Nakon snimanja filma Mali Buda, Kijanu Rivs je prešao u budizam, a među preobraćenicima su i pokojni Stiv Džobs, zatim Orlando Blum, Kejt Bosvort, Tina Tarner, Tajger Vuds…

Da li je promjena vjere stvar ličnog ubjeđenja, povratka korijenima, trend ili potreba za novim utočištem i pronalaženjem smisla života, vjerovatno nikada do kraja neće biti jasno, ali mnoge poznate ličnosti odlučile su se na taj korak bez obzira što ga prati mnogo kontroverzi.

telegraf.rs

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE