OVE POZNATE LIČNOSTI SU PROMIJENILE VJERU: Kako je estrada našla duhovni mir!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Bez obzira što takav potez uvijek prati mnogo kontroverzi, Sinan Sakić, Lepa Brena i Dunja Ilić su neke od zvjezda koje su odlučile da pređu u drugu religiju. Pjevačica Dunja Ilić je izazvala pravu buru kada je odlučila da se odrekne pravoslavlja i pređe u islam, u kojem je pronašla duhovni mir, ali ona nije jedina domaća poznata ličnost koja je odlučila da promijeni vjeru!

Folk pjevač Sinan Sakić i njegova supruga Sabina pronašli su mir kod indijskog duhovnog vođe Sai Babe od koga su naučili da su slava i bogatstvo samo prolazne stvari, ali i uvjerili se u brojna čuda.

Sinan je prvi put boravio u Indiji 1996. nakon što je njegov najmlađi sin Alen zadobio teške opekotine, a kasnije je uvijek isticao da za njegovo izlječenje može zahvaliti i boravku u hramu Sai Babe.

“Volim sve religije, ali u budizmu sam pronašao ono što najviše volim i svakim danom radim na duhovnom uzrastanju“, rekao je Sinan Sakić za srbijanski Telegraf.

Među onima koji su promijenili vjeroispovest je i Lepa Brena koja je islam zamijenila pravoslavljem, a na krštenju je dobila ime Jelena.

Ona nije željela da komentariše razlog za ovakav korak, ali se pridržava svih pravoslavnih pravila i zajedno sa porodicom slavi Svetog arhangela Mihaila.

ČITAJ JOŠ:  Naučnici otkrili ko bolje laže: Muškarci ili žene?

Bivši košarkaš Crvene zvezde Omar Abdul Tomas takođe je od onih koji je promijenio vjeru. On je iz islama prešao u pravoslavlje.

Mada su svi mislili da je to samo njen prolazni hir, Dunja Ilić kaže da je prelazak u islam bio presudni trenutak u njenom životu, kao i da joj je nova vjera pomogla da ostavi poroke.

Trend promjene vjere je već decenijama postao sasvim normalna stvar među svjetskim zvijezdama, i u inostranstvu se tome pridaje mnogo manje pažnje nego što je slučaj kod nas.

ČITAJ JOŠ:  Brabus Mercedes-Benz SL

Najčuveniji bokser svih vremena za koga mnogi tvrde i da je najveća sportska zvijezda XX vijeka, Muhamed Ali, u historiju je ušao zahvaljujući nevjerovatnoj tehnici boksa i njenim rezultatima, ali i kao ličnost koja je javno priznala da je prešla u islam i postala njegov veliki propagator.

Rođen kao Kasijus Klej i odgajan u hrišćanskom duhu, talentovani bokser je jednom prilikom u Harlemu čuo propovijed nekog od sljedbenika Elijaha Muhameda, a on mu je kasnije dao ime Muhamed Ali.

Njegovim stopama krenuo je i Majk Tajson, još jedna bokserska legenda. On je prešao u islam tokom izdržavanja zatvorske kazne od 1992. do 1995.godine, njegovo drugo ime je Malik Abdul Aziz.

Holivudski superstar Tom Kruz najpoznatiji je sljedbenik i glasnogovornik sajentologije, a zanimljivo je da je njegova majka bila katolik i da je on jedno vrijeme ozbiljno želio da postane sveštenik, ali ga je gluma odvukla na drugu stranu.

Na spisku poznatih sajentologa su i Dastin Hofman, Džon Travolta, Keli Preston, Oliver Stoun, Lari King, Liza Mari Prisli, Džulijet Luis, Džejson Li, Pičis Geldof…

ČITAJ JOŠ:  Prehrambene navike koje je pametno slijediti ako u vašoj porodici postoji rizik za dijabetes

Glumica Džulija Roberts izjavila je da je cijela njena porodica prihvatila hinduizam poslije filma “Jedi, moli, voli” u kome je igrala glavnu ulogu, a njen kolega Ričard Gir se još u svojim dvadesetim godina zainteresovao za budizam, iako je odgajan je u duhu Metodističke crkve.

Nakon snimanja filma Mali Buda, Kijanu Rivs je prešao u budizam, a među preobraćenicima su i pokojni Stiv Džobs, zatim Orlando Blum, Kejt Bosvort, Tina Tarner, Tajger Vuds…

Da li je promjena vjere stvar ličnog ubjeđenja, povratka korijenima, trend ili potreba za novim utočištem i pronalaženjem smisla života, vjerovatno nikada do kraja neće biti jasno, ali mnoge poznate ličnosti odlučile su se na taj korak bez obzira što ga prati mnogo kontroverzi.

telegraf.rs

GODISNJICA
MARKETING