Portal 072info

Ove stvari nikako nemojte raditi u gostima – ispadate jako nepristojni

Screenshot 6 576
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odlučili ste pozvati drage prijatelje kod sebe doma, ali su vas tokom druženja neugodno iznenadili svojim postupcima.

Malo su se previše opustili, nisu marili hoće li vam nešto zaprljati… Ima puno postupaka gosta koje domaćina mogu potpuno izbaciti iz takta – do te mjere da više nikada ne pozove te iste ljude k sebi.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Kako prenosi Reader’s Digest, pojavom pandemije sve više se gleda na odnos prehlađene osobe prema okolini, pa je tako dolazak u goste s promuklim glasom i kašljanjem na prvom mjestu groznih stvari koje gost može napraviti. 

Pravila ponašanja mijenjala su se kroz godine, ali i dalje je traženje hrane i pića koje nije ponuđeno jako nepristojno. Odmah iza toga ljudima smeta kada se neko kod njih zadrži predugo. To ne znači da morate otići nakon sat vremena druženja, ali ako vidite da je atmosfera splasnula i da drugi ljudi također polako odlaze, odite i vi. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Možda vam je ponuđeno alkoholno piće, ali pretjerati s istim i ponašati se nepristojno jer ste pijani zaista je nedopustivo jednako kao i prosipanje hrane ili prolijevanje tekućine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kašnjenje niko ne voli, ali još gora stvar koju možete napraviti je doći ranije. Ako vam je neko rekao da druženje počinje u 20 sati, držite se toga. Nikada ne znate što netko priprema, treba li se spremiti, očistiti kuću prije nego vi dođete…

POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Rasprave gotovo nikad nisu dobra ideja, a pogotovo ne kada ste pozvani na druženje s prijateljima. Zaista nema mjesta za svađu o politici, vjerskim uvjerenjima i sličnim stvarima. Ipak, to ne znači ni da trebate cijelo vrijeme šutjeti i biti na mobitelu – to je još jedna stvar od koje se domaćinima diže kosa na glavi.

Podijelite članak
  • 6
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info - klikni ovdje da preuzmeš!

REKLAMA
KRAJ REKLAME

PLAKAT ARNEL ZAVRSNI