Ovih deset filmova su erotičniji od “50 nijansi sive”

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Dugoočekivai film “50 nijansi Sive”, koji je urađen po istoimenom romanu, nije opravdao očekivanja baš svih fanova koji su uglavnom imali slično zapažanje – da nije dovoljno erotičan.

Iako ne previše eksplicitni, ovo je TOP 10, prema mišljenju publike, najboljih filmova koji svakome golicaju maštu.

“Sudar” (Crash) (1996)

Seksualni život u braku Jamesa i Catherine Ballard sveo se na seriju prevara i afera, iza kojih je jedini motiv međusobna osveta. Jedne noći James će slučajno izazvati saobraćajnu nesreću u kojoj će poginuti muž doktorice Helen Remington, a ona i James biće ozbiljno povrijeđeni. Kasnije James saznaje da Helen seksualno uzbuđuje opasnost automobilskih nesreća, te počinje da ulazi u društvo ljudi koji dijele istu opsesiju.

“Emmanuelle” (1974)

“Emanuelle” je francuski erotski film iz 1974. godine. Režiju je uradio Just Jaeckin po istoimenom romanu spisateljice Emmanuelle Arsan. Film opisuje seksualne avanture glavnog lika – lijepe mlade Francuskinje Emmanuelle. Emamanuelle je mlada manekenka koja dolazi u Bangkok, kako bi se pridružila suprugu, nešto starijem gospodinu Jeanu. On radi u francuskoj ambasadi, uživajući sve blagodati koje diplomatija pruža, dok ga opslužuju vjerne sluge. Emanuelle voli supruga, jer ju je mnogo toga naučio, a on nju, jer je dobra učenica, uvijek spremna za akciju. Oboje tolerišu vanbračne afere, Jean čak podstiče Emmanuelle u tome uvodeći je u svijet seksualne ekstaze kakav nije mogla ni zamisliti. Mlada Marie-Ange sve češće se pojavljuje u njihovom domu. Blizak odnos između nje i Emmanuelle nimalo ne smeta Emmanuellinom suprugu, međutim, Emmanuelle baca oko na stariju Bi s kojom odlazi na izlet u džunglu. To je početak prve Emmanuelline velike avanture na kojoj istražuje svoju seksualnost.

ČITAJ JOŠ:  Pet razloga zbog koji se žene zabavljaju sa muškarcima koji im se ne sviđaju

“Kraljica Margo” (Queen Margot) (1994)

Ovo je francuski film iz 1994. zasnovan na istoimenom istorijskom romanu Alexandra Dumasa. Film je režirao Patrice Chereau. Isabelle Adjani glumi Margaret Valoa, poznatu kao kraljica Margo, kćerku francuske kraljice Katarine Medici. Film obrađuje događaje neposredno prije, za vrijeme i poslije Vartolomejske noći, čuvenog pokolja hugenota koji su došli na vjenčanje Margo i hugenotskog princa Henryja Burbonskog (kasnije francuskog kralja, Henryja IV). Film prati stvarne likove i događaje iz francuske istorije. Ovo je priča o strastvenoj aferi između vojnika i njegove kraljice. Muziku za film napisao je Goran Bregović.

ČITAJ JOŠ:  JESTE LI IH ZABORAVILI: Zvijezde muzičkih realityja: Šta rade danas?

“The Dreamers” (2003)

Ovo je romantična drama koja govori o američkom studentu Matthewu, koji je u posjeti Parizu 1968. godine. Tamo upoznaje blizance, Isabelle i Tea, koji su u incestnoj vezi. On ostaje sa njima i ima seksualne odnose sa Isabelle. Film je bio zabranjen u Sjedinjenim Američkim Državama, a počeo je sa prikazivanjem 2004.

“Ljepotica dana” (Belle de Jour) (1967)

Film,”Ljepotica dana” dobitnik je Zlatnog lava na festivalu u Veneciji 1967. godine. “Ljepotica dana”, kultnog reditelja španskog porijekla Luisa Bunuela, priča je o ženi koja odlučuje da se tokom dana, dok je njen muž na poslu, bavi prostitucijom. Film je zasnovan na istoimenom romanu Josepha Kessela iz 1928. godine. U glavnim ulogama su Catherine Deneuve, Jean Sorel i Michel Piccoli.

“Trans-Europ-Express” (1966)

Ovo je erotski triler reditelja filma i scenariste Alana Robbea Grilleta. Naslov filma se odnosi na nekadašnju međunarodnu željezničku mrežu u Evropi, a iako nema pravog zapleta, glavna glumica je itekako seksi.

ČITAJ JOŠ:  Belgijski naučnici traže volontere koji će ”slušati zvijezde”

“Henry and June” (1990)

Čudesna priča o životu, ljubavi, ljubavnom trouglu (četvorouglu, petouglu), književnom stvaranju, bolu i strasti. Umjetnik oštar na peru, a takav i u životu – Henry Miller i njegova nevjenčana supruga June, čiji životi kreću u potpuno neočekivanim smjerovima onda kada upoznaju erotsku spisateljicu Anais Nin i njenog supruga. Afera između Anais i Millera, zavođenje između Anais i June, puno strasti i nadahnutost književnošću, ostaviće vas bez daha!

“Betty Blue” (37° 2 le matin) (1986)

Ovaj francuski naslov se, u stvari, odnosi na temperaturu trudne žene. Film govori o Zorgu, koji pokušava da se ostvari kao pisac i njegovoj ženi koja iznenada doživi pobačaj.

“Ljubavnik” (The Lover) (1992)

Jean Jacques Ano režirao je ovaj film o djevojci koja prvi put započinje vezu sa starijim muškarcem.

“Anđeosko srce” (Angel Heart) (1987)

Glavne uloge u ovom filmu tumače Robert de Niro i Mickey Rourke koji igra privatnog detektkiva čiji je zadatak da pronađe jednog pjevača u vezi s kojim se dešavaju neobične stvari.

072INFO TV