Portal 072info

Ovih šest proizvoda morate pod hitno prestati kupovati

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
U dosta navrata pisali smo o pogubnom učinku GMO-a na zdravlje. GMO se pokušava na sve načine ugurati i na hrvatska polja, zato su potrebne informacije o štetnosti te umjetno stvorene hrane (više pročitajte ovdje). Brojna istraživanja objavljena su daleko od očiju javnosti, a dokazala su kako je GMO poguban, donosi ljudima razna oboljenja, od alergija do smtonosnog raka, pa čak i neplodnosti. Ovo je popis 6 kompanija koje 100 posto koriste GMO u svojim proizvodima, zato – daleko od njih.
1. Pepsi 
Ova ogromna kompanija je svoje potrošače isfrustrirala s otkrivanjem tajnog sastojka u svojoj hrani, a to je GMO. Podsjetimo samo kako su nakon što su izgubili tužbu morali platiti 9.000.000 dolara kazne za lažno oglašavanje. Tvrdili su da je njihov proizvod ‘Naked Juice’ 100%-ni prirodni sok, a u stvarnosti bio je pun GMO-a.  
2. Kellogg’s
Kompanija Kellogg’s nedavno je platila 5 millijuna dolara zbog izgubljene tužbe. Lažno su označili Kashi proizvode da su ”prirodni” i kako u njima nema umjetnih dodataka. Laboratorijskim istraživanjem pronađeno je kako Kellogg’s u pahuljicama i ostalim prozvodima koristi 100% GMO kukuruz. 
3. General Mills
“Ne koristimo genetski modificirane sastojke u izvornim pahuljicama. Naš glavni sastojak su oduvijek bila cijela zrna zobi – i nema GMO zobi. Koristimo malu količinu kukuruznog škroba u kuhanju, i samo jedan gram šećera po obroku radi okusa. Naš kukuruzni škroba dolazi iz ne-GMO kukuruza, a koristimo samo čisti šećer od šećerne trske”, naveli su iz General Millsa. No, stvarnost je sasvim drugačija. Kompletnoj GMO zabrani pogoduje tek dva posto dioničarstva tvrtke. GM-ov direktor je naveo  kako “ne vidi problema što u Sjedinjenim Američkim proizvodi izrastaju iz biotehnoloških usjeva”. 
4. Nestle
Ova tvrtka stavlja GMO u dječjoj hrani. Trebamo li reći više? Nakon javnog pritiska u Južnoj Africi tvrtka je bila prisiljena ukloniti GMO iz prehrane za dojenčad, ali ih i dalje prodaje u svojoj američkoj verziji tvrtki. 
5. Hershey’s
Koliko će vam se jesti čokolada nakon što saznate da Hershey donirao 800.000 dolara za poraz Kaliforniji Prop 37 i Washingtonu I-522- Dok je Hersehey’s tvrka donirala 500.000 dolara za poraz ovogodišnje anti-GMO inicijative u Oregonu i Coloradu? Tvrtka ima samo jedan organski brand-Dagoba..
6. Coca Cola
Ovo carstvo gaziranih sokova doprinosi 1,5 milijuna dolara kako bi vaši zubi trunuli od konzumiranja GMO-punjenih sokova. Također koriste i kukuruzni sirup u kojem se nalazi fruktoza, a koji je u cijelosti proizveden od GMO-kukuruza.
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME