Ovnovi i Jarčevi rođeni da budu šefovi

Na putu do uspjeha mane im ne smetaju, pa su tako Ovan i Jarac, dva horoskopska znaka obično vrlo poznati i uspješni.

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Da li je u pitanju bio položaj planeta koji je odredio polje uspjeha i sposobnost snalaženja na rukovodećoj funkciji, ne zna se, ali ova dva horoskopska znaka definitivno su najbolja kada je riječ o šefovskoj poziciji!

Ovan je rođeni vođa, autoriteta, a uz to i vrlo sposobn i zna da iz svojih radnika izvuče maksimum. Vrlina mu je dinamičnost, elan i kreativnost, ali problem često predstavlja njegova tvrdoglavost, promjene raspoloženja i razdražljivost. Pripadnici ovog znaka su vrlo jasni u svojim zahtjevima, a iako podstiču zaposlene da daju najbolje od sebe, svojim nepromišljenim izjavama ih mogu poniziti i povrijediti. Za one koji su im slični su odlični šefovi, ali nešto povučenijim radnicima oni su prava noćna mora, prenosi Ibar.ba.

ČITAJ JOŠ:  Zašto stjuardese putnike dočekuju s rukama na leđima?

Zbog svoje dominantne prirode, Jarac je kao rođen za poziciju šefa! Vole red, rad i disciplinu, pa uživaju u obučavanju svojih zaposlenih. Nemaju strah od gubitka pozicije, jer su uvjereni da su nezamjenjivi, što je čak i moguće zbog njihove radoholičarske prirode. Vrlina im je to što su sposobni da izvuku najbolje iz drugih, kao i da se izbore za bolje plate za sve, a mane su im tvrdoglavost, neosjetljivost i uvjerenje da sve sami znaju najbolje.

ČITAJ JOŠ:  Četiri savjeta da izbrišete godine
072INFO TV