Portal 072info

Ovnovi i Jarčevi rođeni da budu šefovi

Na putu do uspjeha mane im ne smetaju, pa su tako Ovan i Jarac, dva horoskopska znaka obično vrlo poznati i uspješni.

Da li je u pitanju bio položaj planeta koji je odredio polje uspjeha i sposobnost snalaženja na rukovodećoj funkciji, ne zna se, ali ova dva horoskopska znaka definitivno su najbolja kada je riječ o šefovskoj poziciji!

Ovan je rođeni vođa, autoriteta, a uz to i vrlo sposobn i zna da iz svojih radnika izvuče maksimum. Vrlina mu je dinamičnost, elan i kreativnost, ali problem često predstavlja njegova tvrdoglavost, promjene raspoloženja i razdražljivost. Pripadnici ovog znaka su vrlo jasni u svojim zahtjevima, a iako podstiču zaposlene da daju najbolje od sebe, svojim nepromišljenim izjavama ih mogu poniziti i povrijediti. Za one koji su im slični su odlični šefovi, ali nešto povučenijim radnicima oni su prava noćna mora, prenosi Ibar.ba.

Zbog svoje dominantne prirode, Jarac je kao rođen za poziciju šefa! Vole red, rad i disciplinu, pa uživaju u obučavanju svojih zaposlenih. Nemaju strah od gubitka pozicije, jer su uvjereni da su nezamjenjivi, što je čak i moguće zbog njihove radoholičarske prirode. Vrlina im je to što su sposobni da izvuku najbolje iz drugih, kao i da se izbore za bolje plate za sve, a mane su im tvrdoglavost, neosjetljivost i uvjerenje da sve sami znaju najbolje.

Podijelite članak