Portal 072info

Ovo bi trebalo da pročitaju sve “druge žene” širom svijeta

Nedavno sam imala priliku da upoznam novu djevojku svog supruga, prvenstveno zbog djece.

Upoznala sam je i ništa mi se nije dopalo u vezi sa njom. No, mislila sam da budem “veća osoba“ i posegnem za svim “drugim ženama” tamo negdje i dam im pokoji savjet od bivše žene njihovog partnera.

Ok, priznajem ogorčena sam. Pa, šta? Imam pravo da budem, a ovo uputstvo je dio moje terapije. Evo šta sve “druge žene” treba da znaju:

1. I dalje sam udata za njega. Ne miješaj se u naše stvari da bismo mogli da se razvedemo k'o ljudi. I da, to podrazumijeva da se držiš rasporeda kada moj suprug može da viđa našu djecu.

2. Nemoj da čitaš svaku poruku koju mu pošaljem. To je manijakalno i tužno.

3. Prestani da misliš da želim tog gubitnika ponovo u svom životu jer… ne želim!

4. Ne trudi se da budeš dio života moje djece i molim te se trudi da naša djeca ne dijele prelijepe trenutke posjete ocu s tobom.

5. Imam djecu, pa ću nažalost morati da te srećem. Kada dolaziš kod mene nemoj se truditi da izgledaš kao model, zaista me nećeš impresionirati.

6. Ne prekidaj me kada razgovaram sa muškarcem sa kojim sam i dalje u braku. Ti nisi dio naše veze.

7. Ne očekuj od mene da uzimam u obzir tvoja osjećanja ispred svojih ili dječijih. Nemoj slučajno da si to pomislila. Ti mi ništa ne značiš.

8. Spavala si sa mojim suprugom i razorila našu porodicu. Šanse da ću te ikada poštovati, ma šta god uradila za mene i moju djecu su jako male. Dobrodošla si da zaslužiš moje poštovanje.

9. Ipak, ne trudi se da budeš moja prijateljica.

10. Ali evo i najboljeg savjeta koji mogu dati nekome poput tebe: Nemoj biti druga žena. Ozbiljno. U suprotnom ćeš dobiti baš ono što takve žene zaslužuju: mog glupog muža!

Čestitam.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box