Portal 072info

Ovo će vam pomoći da se ponovo zaljubite u svog partnera

Nakon što kod supružnika osjećanja izblijede, mnogi od njih ostaju u dilemi da li da okončaju taj brak zbog nedostatka emocija prema drugoj osobi, ili ne. Terapeuti se često susreću sa ovim problemima, a ovo su savjeti koje oni daju takvim parovima:

1. Zaljubite se ponovo u svog partnera

Strast ne može da se vrati preko noći. Potrebno je da se potrudite i da smanjite očekivanja, a ono što se desilo u prošlosti ostavite da tamo i ostane.

2. Prekinite sa učestalim svađama

Da bi se bliskost među partnerima ponovo povratila, onaj glasniji partner mora da nauči da svoj stav izražava na nježniji način kako otuđenje ne bi raslo, dok tiši i povučeniji partner mora da više da se emotivno unese u vezu.

3. Zapitajte se šta vas je navelo da se zaljubite u tu osobu

Fokusirajte se na vrline vašeg partnera koje su vas njemu i privukle. Mislite na njih što češće i trudite se da svake nedjelje odvojite intimno vrijeme jedno za drugo kako bi te osobine imale priliku da isplivaju na površinu.

4. Pronađite zajednička interesovanja

Uvijek pokušajte da zainteresujete partnera za svoja novootrkivena interesovanja. Uključite ga u svoje svakodnevne aktivnosti, a neke možete i praktikovati u paru.

5. Seks mora ponovo da postane važan

Seks je jedan od najbitnijih načina da stvorite emotivnu vezu sa partnerom. Kada se međusobno dodirujete, u mozgu se luči hormon bliskosti i opuštanja, oskitocin.

6. Učinite nešto lijepo za svog supružnika

Ljubav čine male stvari. Sjetite se sitnica koje su ih oborile s nogu nekad, i pokušajte opet. Na ovaj način ćete se sjetiti svih romantičnih trenutaka sa početka vaše veze.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box