OVO ĆE VAM POMOĆI: Imate čestu aritmiju i probada vas bol u grudima?

Zahvaljujući ovom prirodnom lijeku, dovoljna vam je samo jedna kašika i probadanje i treperenje srca će nestati.

Imate srčane tegobe, probadanje, treperenje, preskakanje srca i to sve usljed stresa, piše “Porodica“.

Međutim, nekada srčane mane ne možete kontrolisati ljekovima, već morate posezati za alternativnom medicinom. Tim povodom, opatica Hildegard fon Bingen, koja je inače živjela prije 800 godina, umrla je u 81. godini, a za života je donjela dosta blagodeti.

Jedna od njih je lijek, na bazi peršuna bez korjena. Djelotvoran je za sva srčana oboljenja, a može se uspješno primjeniti i kod angine pektoris.

Potrebno vam je samo 10 svježih stabljika peršuna (bez korena), 1 l domaćeg crnog/bijelog vina, 2 kašike vinskog sirćeta i 300g prirodnog meda.

PRIRPEMA:

Stavite 10 svježih stabljika peršuna zajedno sa listovima u litar čistog prirodnog vina i dodati 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta. Kuhajte 10 minuta na tihoj vatri, zatim dodajte 300 g pravog pčelinjeg meda i ostaviti da se lagano kuva još četiri minuta.

Vruće vino za srce procjediti i još toplo staviti u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Talog koji se stvara nije škodljiv i slobodno se može piti. Vaša je odluka da li ćete med kuvati ili ne, jer nije neophodno.

Onda kada osjetite srčane tegobe, uzmite jednu supenu kašiku ove smjese, a u slučaju da ozbiljno patite od srčane aritmije i ostalih anomalija, ovaj prirodan ljek treba da koristite svakog dana, duži vremenski period.