Portal 072info

Ovo je 6 brzih načina kojima ćete se riješiti glavobolje!

Probajte ovih 6 tehnika kojima možete sigurno smanjiti glavobolju ili je čak potpuno ukloniti.

1. Legnite

Jedan od najboljih načina da smanjite glavobolju jest da jednostavno legnete u tihom, tamnom prostoru. Mnoge glavobolje uzrokovane su povišenom razinom stresa. Opuštanje napetih mišića može smanjiti tenzijske glavobolje, koje su najčešći tip glavobolja. Svjetlo ili određeni zvukovi mogu pojačati glavobolju, pa stoga spriječite takve vrste stimulacije tako da zatvorite oči i pokušate se nekoliko minuta odmoriti.

2. Duboko dišite

Tehnike dubokog disanja pomažu u opuštanju i otpuštanju fizičkih učinaka stresa na vaše tijelo i mogu smanjiti intenzite i učestalost glavobolja.

3. Masaža

Masiranje vrata, leđa ili glave (sljepoočnica) može biti od velike pomoći u sprječavanju boli. Jedna studija je pokazala da se isptanicima koji su u tjednu bili na 6 masaža poboljšala kvaliteta sna i imali su manje glavobolja.

4. Istezanje

Tenzije u mišićima čest su uzrok boli u glavi, a istezanje nam pomaže da umanjimo tu bol. Najbolje je polagano istezati vrat naprijed-nazad te lijevo-desno. U svakom položaju treba ostati oko 5 sekundi i onda opet ponoviti

5. Vježbanje

Iako onima koji pate od glavobolje može zvučati smiješno, odlazak na trčanje ili u šetnju može biti jako efikasno u borbi s boli. Prema jednoj studiji osobe koje su patile od glavobolja sudjelovale su u programu u kojem su 12 mjeseci vozile bicikl. Nakon toga broj i intenzitet glavobolje se duplo smanjio.

6. Aromaterapija

Mirisi lavande, peperminta i bosiljka mogu pomoći kod bolova kao prirodni tretman. Ti mirisi rade tako što opuštaju mišiće, poboljšavaju protok krvi kroz tijelo i otvaraju sinuse koji pomažu u smanjivanju tenzija u glavi.

dnevno.hr

Podijelite članak