1636321751 grobnica 750x464 1
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 8, 2021 @ 8:30
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Twitter zajednica i bh. građani su večeras brzom akcijom pokazali da se zajedništvom mogu postići dobra djela i da nekada ne treba mnogo za velike rezultate.

NER FIT

Naime, KJKP Pokop u svom radu vodi računa i o naplati održavanja grobnih mjesta. Ovu obavezu inače preuzimaju najbliži članovi porodice ili prijatelji. Tako na godišnjem nivou plaćaju određeni iznos za održavanje grobnog mjesta.

Problem se može desiti kada osoba nema bliskih srodnika koji tu obvezu mogu preuzeti. Ako se obaveze ne regulišu, firma zadužena za održavanje groblja ima mogućnost da prekopa grobno mjesto.

Raja, nema više potrebe za uplatama. Spasili smo velikana da ga ne iskopaju. Sarajevo je poslalo poruku i mi ovdje i raja koja su vani. Đoko je naš, ima svoju ulicu i svoj smiraj.

— Ognjen Minić (@OgnjenMinic) November 7, 2021

To se moglo desiti i sa slavnim bh. slikarom Đokom Mazalićem na čijem je grobnom mjestu okačena obavijest kojom se “mole srodnici ukopanih osoba ili druga lica koja vode brigu o ovom grobnom mjestu da se u što kraćem roku jave u najbliži grobni ured KJKP ‘Pokop’ Sarajevo”

Tekst se nastavlja nakon reklame

Ipak, reakcijom građana novac je brzo skupljen i tako je grobno mjesto velikana bh. umjetnosti spašeno.

vo tebi, Đoko, ulica, ali grob ćemo ti prekopati. pic.twitter.com/Q0yJEahPwZ

— Ž𝖊𝖓𝖆 (@DrugogSistema) November 7, 2021

LIDER