Ovo je Elmir Čolić koji se Golfom zaletio u kafić u Gornjem Rahiću i usmrtio Šeću Karalića: Bio u svađi sa Zijadom Karalićem

33 11

Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor Elmiru Čoliću (24) iz Rašljanja, osumnjičenom da se Golfom 4 namjerno zaletio u baštu kafića “Aščiluk” u Gornjem Rahiću, usmrtivši nedužnog Šeću Karalića.

Izvor blizak istrazi otkriva da se Čolić kritičnog dana sukobio sa Zijadom Karalićem, s kojim je razmijenio više teških riječi i psovki. Sukob se nastavio i u Gornjem Rahiću i dok je Karalić s društvom sjedio u kafiću, Čolić se Golfom zaletio prema njemu.

Automobilom je udario u više osoba, koje su sjedile u bašti, i teško povrijedio Šeću Karalića. Nesretni čovjek je prevezen u bolnicu gdje je podlegao od zadobijenih povreda. Zijad Karalić, koji je bio meta napada, u naletu vozila je zadobio lakše povrede.

Tužilaštvo Brčko distrikta Čolića tereti za pokušaj ubistva Zijada Karalića i izazivanje opšte opasnosti koje za posljedicu imalo smrt Šeće Karalića. 

Tereti se i da je istovremeno izazvao neposrednu opasnost po živote L.M., R.A., M.A. i drugih lica koja su sjedila za istim stolom.