Ovo je kondom ‘sljedeće generacije!’

slika (6)

Kondomi su jeftini, dostupni svima i vrlo efikasni kada se koriste na ispravan način. No, dizajner Danny Resnic radi na tri nove verzije kondoma koji bi po mnogočemu trebali biti bolji od postojćeg prezervativa od lateksa.

Veliki broj ljudi, kada se radi o zaštiti tokom polnog odnosa, koristi upravo kondome kako bi se zaštitili od polnih bolesti, ali i neželjene trudnoće. Iako su funkcionalni, kondomi od lateksa nikad nisu smatrani ‘seksi’. No, dizajner Danny Resnic se uhvatio u koštac s dizajniranjem kondoma za ‘sljedeću generaciju’, piše The Atlantic.

Većina kondoma izrađena je od tankog lateksa kako bi čovjek zaboravio da ga zapravo koristi. No, Origami kondom dizajniran je tako da je čovjek cijelo vrijeme svjestan da ga ima na sebi. Riječ je o kondomu koji se zbog svojih silikonskih nabora lakše stavlja od običnog kondoma. Upravo ti nabori stvaraju i ugodno trenje tokom odnosa. Origami kondom je, naime, na bazi biokompatibilnog silikona koji se bolje se rasteže i čvršći je od postojećeg prezervativa od lateksa.

Dizajner Danny Resnic, koji je na projektu počeo raditi nakon što se zarazio HIV-om jer mu je tokom polnog odnosa pukao kondom, radi na čak tri vrste Origami kondoma. Riječ je o verziji za muškarce na kojem se još uvijek rade neke preinake, verziji za žene te specijalnom prezervativu koji je namijenjen isključivo za analni seks.

dnevnik.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE