sisanje frizura pixabay ilustracija
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 23, 2021 @ 6:20
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
FIXGEHALT

“Posljednjih je nekoliko godina jedna od hit frizura je ‘quiff’ šišanje. Riječ je izuzetno traženoj muškoj frizuri koja ima neograničeno mnogo varijacija, uglavnom je to super kratko sa strane, a gore je duže”, otkriva Tea Martina Kraševac Furlan, edukatorka iz Keune akademije.

NER FIT

Osnova za ovaj tip frizure je tehnika ‘fade’, odnosno načini na koje frizeri kombinuju dugačke i kratke dijelove kose, koji se moraju elegantno stopiti.

Osim ‘quiff’ frizure, jednu od najboljih muških frizura čine i ‘slicked back’ – moderna zalizana frizura, kao i ‘pompadour’, koja ima povišeni dio iznad čela.

“Kao i quiff, i frizura pompadour dolazi s nizom varijacija. Može se kombinovati na dužim i kraćim kosama s obrijanim stražnjim i bočnim stranama”, ističe Furlan.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Ali, ove stilove treba znati slagati, odnosno imati prave formule. Naime, s dolaskom retro stilova posljednjih godina, i svijet kozmetike za mušku kosu uveliko se promijenio.

Posvuda ćemo sada pronaći pomade, voskove i gline, slične onima koje su muškarci nosili tokom pedesetih godina prošloga vijeka. Obično su u metalnim kutijicama, retro dizajna i tipografije.

“Za stilove kao što su pompadour i ‘quiff’ koji se oslanjaju na dodatni volumen, trebaćete pomadu ili glinu sa srednjim učvršćenjem. Nanesite ih na vlažnu kosu te vrhovima prstiju oblikujte vrhove”, objasnila je stručnjakinja.

Svijet mode i ljepote blisko sarađuju, pa je očigledno da se s odjećom, sve više u modu vraćaju i neke retro frizure. One su uredne i pomno oblikovane te muškarcu daju lijepi i njegovani izgled, prenosi “24sata.hr“.

LIDER