Portal 072info

OVO JE NAJTUŽNIJA NOVOGODIŠNJA PRIČA: Beba koja se 1. januara 2014. rodila u autobusu prvi rođendan dočekat će bez struje!

Djevojčica Mila Vladisavljević, koja je bila toliko nestrpljiva da se, u novogodišnje jutro rodila u autobusu, u četvrtak puni godinu dana. Međutim, umjesto da dobije proslavu kako dolikuje, Mila će prvi rođendan proslaviti u mraku svog doma.

Ekipa “Alo” je zatekla porodicu bez struje jer su im je isključili zbog duga od preko 100.000 dinara. Tako, umjesto da pripremaju slavlje za prvi rođendan najmlađeg člana porodice, svjećica na Milinoj rođendanskoj torti biće jedina svjetlost u domu Vladisavljevića. Nakon što je Milina majka Maša ostala bez posla još u trećem mjesecu trudnoće, i otac Nikola dobio je otkaz jer je tehnološki višak.

– Polovinom juna sam i ja dobio otkaz. Jednostavno, jedinica u kojoj sam radio je prestala da postoji. Neke su premjestili na novo radno mjesto, mene su, eto, otpustili. Nisu uzeli u obzir da je Maša već dobila otkaz i da smo radili u istoj firmi. Od tada radim povremeno, ali sve je to od danas do sutra, a stigla je zima, pa posla nema uopšte – priča Nikola za “Alo”.

Petoro Vladisavljevića živi od 17.000 materinskog dodatka. Predali su zahtjev za socijalnu pomoć, ali je odbijena zbog nekoliko hektara zemlje koje posjeduju. Maša priča da će Milin rođendan, nažalost, samo obilježiti jer nisu u mogućnosti za bolje.

– Prištedjeli smo za tortu, ali za više nemamo. Da ne bude – prvi rođendan, pa bez torte.Nikoga nećemo zvati, bićemo samo mi. Najviše mi je žao što ne možemo da je krstimo kao ostalu djecu, ali to će morati da pričeka – govori tužna mama Maša jer su Milu, kako kaže, svi zaboravili.

– Prošle godine su svi obećavali kule i gradove, a ništa od toga nisu ostvarili. Uostalom, mi ne tražimo milostinju, samo tražimo da radimo kako bismo svojoj djeci sami obezbedili sve ono što im treba – završava Maša.

cazin.net

Podijelite članak