F57520D0 9D2A 4FAA 9C23 708B88DB55D2
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 10, 2021 @ 10:35
KATEGORIJA: Izdvojeno / Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Cijela situacija je snimljena i puštena u javnost, ali ni to nije bilo dovoljno da se ne pojave bombastični naslovi u srbijanskim medijima koji iskrivljuju sliku stvarnog dešavanja.

NER FIT

Nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prekinuo intervju za srbijansku televiziju Tanjug zbog otvorenog negiranja genocida u Srebrenici od strane novinara Marka Ivasa ne stišavaju se reakcije. Intervju je završen sa rečenicom “Uživajte u Sarajevu”, cijela situacija je snimljena i puštena u javnost, ali ni to nije bilo dovoljno da se ne pojave bombastični naslovi u srbijanskim medijima koji iskrivljuju sliku stvarnog dešavanja.

– Komšić prekinuo intervju za TV Tanjug, a povod za to je bio to što je novinar odbio zahtev da “prizna” da se u Srebrenici desio genocid. To je je bio razlog da predsedavajući Predsedništva BiH, Željko Komšić prekine intervju koji je do tada tekao u polemičkom, ali korektnom tonu, naveli su na zvaničnoj Facebook stranici Tanjuga koja je napisala da je razgovor vodio Marko Ivas, a sve je snimao Marko Tošić.

No, tu nije kraj spinovanju srbijanskih medija o ovom slučaju. Naslovnice portala prepune su izvrnutih konstatacija, pa tako “Alo” objavljuje tekst sa naslovom: SKANDAL Komšić napao srpskog novinara: “Priznaj, priznaj da je bio genocid u Srebrenici!” A onda vidno uzrujan prekinuo intervju i nastavio da histeriše”.

Tekst se nastavlja nakon reklame
B99EB934 8F73 4CAC 8D60 6F02B933A37B

Podsjećamo, Institut za istraživanje genocida Kanada je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnio krivičnu prijavu protiv snimatelja Tanjuga, Marka Trošića zbog negiranja genocida u Srebrenici.

LIDER