Portal 072info

Ovo je PRAVI razlog zašto nije bilo “Zvezda Granda”! Grand se vraća ponovo na PINK!

Mnogi gledaoci su sinoć (subota) nestrpljivo očekivali prvu epizodu nove sezone “Zvezda Granda” na TV Prva, međutim, umesto nje, emitovan je film, uz propratno objašnjenje da je to učinjeno iz tehničkih razloga.

Razlozi za ovakav potez mogli bi, međutim, da budu mnogo, mnogo dublji. Kako saznaje Informer, “Zvezde Granda” bi uskoro mogle da se – vrate na TV Pink!

Prema navodima dnevnog lista, do istorijskog pomirenja “ružičaste televizije” i “Granda” posle skoro pet godina moglo bi da dođe zbog svađe i poslovnog sukoba vlasnika TV Prva, grčkog medijskog magnata Teodora Kirjakua, i američke KKR grupe koja je većinski vlasnik “Grand Produkcije”.

Grčki i američki biznismeni su se, navodno, sukobili oko prava emitovanja TV kanala u kablovskim mrežama, i zbog tog sukoba na TV Prva nije prikazana premijerna emisija nove, 12. sezone.

– Američki KKR, većinski vlasnik Granda i kablovskog operatera SBB, ušao je u sukob sa grčkom “Antenom” koja je u Srbiji vlasnik TV Prva i O2 TV. Grci su, udruženi sa drugim emiterima, početkom godine tražili od SBB-a da im plati pravo reemitovanja programa na kablu, a Amerikanci su na to jedva pristali, sve vreme optužujući Grke za ucenu. U pitanju je skoro milion evra svakog meseca – priča izvor dnevnog lista.

On dalje objašnjava:

– E, sad su Amerikanci sa “Zvezdama Granda” samo dočekali svojih pet minuta. Oni otvoreno prete gazdama TV Prva da im neće dati najgledaniju emisiju ako oni ne ukinu taksu za kablovsku TV. Pošto Grci neće ni da čuju za to, predstavnici KKR u Srbiji u tajnosti su započeli pregovore sa Željkom Mitrovićem, da se ovo muzičko takmičenje vrati na Pink.

Izvor dodaje da su direktoru “Granda” Saši Popoviću u ovom slučaju potpuno “vezane ruke”:

– On i Lepa Brena su manjinski vlasnici “Granda” i oni se ništa ne pitaju oko svega ovoga. Sve je izvesnije da će se, hteo to direktor “Granda” ili ne, njegov projekat vratiti na “ružičastu televiziju”. I to nije sve. Pregovara se i o tome da se nova sezona šou programa “Nikad nije kasno” takođe nađe na Pinku.

Sa TV Prva su novinarima Informera poručili da veruju da će se saradnja sa “Grandom” nastaviti.

– “Zvezde Granda” će biti emitovane naredne subote na kanalu Prve – rekla je portparol ove televizije Slađana Paunović, ne želeći da ulazi u detalje odnosa sa Amerikancima.

e-turneja.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box