Portal 072info

Ovo je priča o najpoznatijem traktoru u BiH!

122712701 424564228945581 2538490035478947244 n
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Donosimo vam priču o najpoznatijem traktoru u BiH. Redakcija portala Crna-Hronika objavila je priču koja je izazvala buru komentara na društvenoj mreži Facebook.

Priča o majstoru Miši Teodorčević iz Brčkog – naselje Grčica koji je odučuo restaurirati traktora najveću atrakciju u ovom gradu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Ovo je bio samo jedan od uspješnih poteza virtuoza u kojem je od ničega stvorio jedan unikat koji se ne viđa često na cestama u Bosni i Hercegovini. Ovaj traktor je raritet koji svakodnevno izmamljuje samo pozitivne reakcije u odruženju.

“Ovaj traktor ima sentimentalnu vrijednost jer je ostao od ženinog djeda, poslije smrti. Odlučio sam sa ženinim ujakom da ga restauriramo. Projekat je uspješno završen u 60 dana. Od temelja smo, vrijedno radili na njemu. Svaki dio smo restaurirali, sastavljali da bi dobili ovakav proizvod.”- Izjavio je Mišo za naš portal.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mišo Teodorčević je kazao da je to, u njegovom slučaju, klasični hobi i da je lično zadovoljstvo nagrada koju dobije poslije završenog posla. Restauraciju traktora smatra umjetnošću kojom predstavlja sebe.

“Traktor ima sentimentalnu vrijednost i ne bih ga prodao jer je to uspomena. Na prodaju nije i neće biti nikad”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prvi ste koji je stavio na traktora zatamljena stakla. Vaš komentar?

“Stakla su samo šlag na tortu. Ja sam ovaj traktor renovirao, spasio od otpada. Žao mi je što ima ružnih komentara koji ne gledaju široku sliku cijelog projekta. Dva mjeseca smo radili na svakoj sitnici, a neko se uhvatio samo za stakla. Kad pogledaju ovaj video, promijenit će svoj komentar za ovu uspomenu koja nam je ostala od djeda kojeg više nema.” – izjavio je MIšo za portal Crna-Hronika.

“Ovaj traktor postao je veća atrakcija od političara koji dolaze kako bi namamili glasove od poštenog naroda. Slikaju se ljudi više sa traktorom nego sa Dodikom koji je jučer došao” izjavio je čitatelj portala Crna-Hronika te nam poslao sliku traktora ispred kafića Sport Caffe Volley u Brčkom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mišo Teodorčević, popravlja i automobile i motore. Bavi se i renoviranjem starih automobila, motora ali i novih. Radio je u Švicarskoj 5 godina, te se odlučio vratiti u Brčko kako bi nastavio uspješno realizirati ovakve projekte, ali vratiti osmijeh svakoj zadovoljnoj mušteriji.

Pogledajte kako je tekla restauracija najpoznatijeg traktora u BiH!

Ukoliko želite, Mišu i njegove projekte možete potražiti i na Instagramu pod imenom mitchmotorsport.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jedan od ključeva uspjeha je pedantnost, bilo da je u pitanju alat ili priprema posla, a osobito dolazi do izražaja kod ovakvih projekata.

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME