Portal 072info

Ovo je razlog zašto plačemo kada smo sretni

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Kroz istraživanje se otkrilo da će osobe koje plaču na dodjeli diploma svoje djece imaju veću vjerojatnost da će poželjeti i stiskati slatke dječje obraze. Jeste li se ikada zapitali zašto plačemo kad smo sretni, zašto se smijemo kada smo živčani i vrištimo kada smo uzbuđeni?

Istraživači s Yale-a čini se imaju odgovor na ta pitanja. To je način kojim ljudi vraćaju emocionalnu ravnotežu i zadržavaju svoje snažne emocije pod kontrolom, piše Independet.

Oriana Aragon, voditeljica istraživanja objavljenog u časopisu Psychological Science, tvrdi da se osobe preplavljene snažnim pozitivnim emocijama brže oporavljaju od snažnih osjećaja na ovaj način.

Kroz istraživanje se otkrilo da osobe koje plaču na dodjeli diploma svoje djece imaju veću vjerojatnost da će poželjeti i stiskati slatke dječje obraze. To je dobro za znati, pojašnjava.

Ova saznanja važna su za bolje razumijevanje ljudskih izražavanja i načina na koji kontroliraju svoje emocije koje utječu na mentalno i fizičko zdravlje, ali i na kvalitetu odnosa s drugima, dodala je Aragon.

Podijelite članak