Ovo je šema po kojoj je radila Azra Šabanović: Ukrala Golf u Kraljevu, pa se uputila ka BiH

Azra Šabanović (22) koja je po međunarodnoj potjernici uhapšena u Sarajevu zbog sumnje da je pomogla u teškom ubistvu Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar na pumpi u Rušnju (Beograd). Ona će biti izručena Srbiji, piše Telegraf.rs.

– U likvidaciji Radoševića učestvovalo je pet osoba. Za sada nije poznato po čijem nalogu su radili, ali je postojala organizacija i jasno se vidi ko je za šta bio zadužen. Azra se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala Golf i predala ga Luki i Stefanu koji su se njim odvezli do pumpe gdje su ubili Radoševića. Ona je sa ličnom kartom ušla i izašla iz Srbiji. Maloljetnica koja je uhapšena u Beogradu učestvovala je u namaljivanju Eskobara. Potjernica je raspisana za Markom Pjanovićem iz Brčkog koji se također sumnjiči da je pomogao u likvidaciji – kaže izvor Telegrafa.

Azra i Marko su bili u vezi.

Podsjećamo, Azra Šabanović jučer je uhapšena u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu. Ona je iz Brčkog gdje je završila Gimnaziju, a u Sarajevu studira na Fakultetu političkih nauka, smjer Socijalni rad. Za njenim dečkom, Markom Pjanovićem iz Brčkog, policija i dalje traga i traži pomoć da se javi najbližoj policijskoj stanici ukoliko se vidi.

– Prema našim saznanjima kretanje ovog lica je u posljednja 24 sata primjećeno na području Bijeljine. Molimo građane ukoliko primjete lice na fotografiji ili imaju neka saznanja o njegovom kretanju da odmah pozovu broj “122” ili se obrate najbližoj policijskoj stanici – naveli su iz MUP-a RS.