Ovo je šest smrtonosnih antibiotika od kojih morate bježati

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ako čujete imena ciprofloksacin, gemifloksacin, levofloksacin, moksifloksacin, norfloksacin, ofloksacin bježite glavom bez obzira! Riječ je o šest antibiotika koji mogu izazvati trajna oštećenja živaca, što je potvrdila američka Agencija za hranu i lijekove (FDA).

Bilo da se uzimaju oralno ili putem injekcije, mogu izazvati trajna oštećenja živaca poput periferne neuropatije, oštećenja živaca u rukama i nogama čiji su simptomi bol, peckanje, obamrlost, slabost, temperaturu smanjenje ili povećanje osjeta dodira…

Osim živaca, ovi antibiotici mogu izazvati i oštećenja tetiva te drugih organa poput bubrega, očiju, piše LewRockwell.com. Jedan od šest antibiotika predmet je brojnih tužbi pacijenata koji su ga uzimali, jer su izazvali teške nuspojave. Vjeruje se da su ovi antibiotici, pod zajedničkim imenom fluorokinoloni, najopasniji za djecu do 18 i starije od 60 godina te za trudnice, jetrene bolesnike, šećeraše, piše “Narodnamedicina“.

GODISNJICA
MARKETING