Ovo je ubijeni poduzetnik i osnivač HDZ-a ’90

Ovo je ubijeni poduzetnik i osnivač HDZ-a ’90

Velimir Bušić, jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši zastupnik u Skupštini ZHK, jedan je od dvojice ubijenih u sinoćnjoj pucnjavi u Grudama, potvrđeno je za Klix.ba.

Bušić je bio i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. je napustio stranku nakon unutarstranačkih sukoba. U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe.

Informaciju o smrti Velimira Bušića (60) za Klix.ba je potvrdio aktuelni predsjednik Devedesetke Ilija Cvitanović.

“Nažalost, tačna je informacija. Velimir Bušić je bio dobar čovjek i ovim putem želim izraziti saućešće njegovoj porodici”, rekao je Cvitanović.

Do pucnjave i smrti dvije osobe je došlo sinoć dva sata iza ponoći tokom proslave povodom dana sv. Stjepana kada je jedna osoba, koja je sjedila u lokalnom kafiću s društvom, otišla kuće po pušku, a pri povratku otvorila vatru te usmrtila dvije osobe, a dvije ranila. Jedna osoba je zadobila lakše povrede, dok je drugoj amputirana noga u SKB Mostar.

Pored Velimira Bušića ubijen je i 34-godišnji Mate Grizelj.

Prema nezvaničnim informacijama svi koji su sinoć bili u kafiću su komšije i prijatelji, a zašto je došlo do pucnjave i koji je bio povod za svađu za sada nije poznato.

Hercegovački biznismen i političar Velimir Bušić

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE