Ovo je stradali Stjepan kojeg je ubio mladić iz Zenice

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Mladi Hrvat koji je u nedjelju ubijen u Münchenu je 25-godišnji Stjepan Jerković s adresom u Omišu gdje mu žive roditelji koji su podrijetlom iz Zenice u BiH.

Kako je za Fenix-magazin.de kazao Marko Ešegović, Stjepan je neko vrijeme igrao za nogometni klub Münchner Kickers, no zadnju godinu dana nije bio aktivan.

– Stjepan je igrao kod nas u Münchner Kickersu, zadnju godinu dana nije bio aktivan, ali je ostao član. Svi smo šokirani ovime što se dogodilo. Taj mladić je bio dobar, uvijek nasmijan, spreman pomoći. U München je došao prije 5 ili 6 godina iz Omiša gdje mu obitelj ima kuću. U Omišu su mu otac i majka. Stjepan ima još sestru. U Münchenu je radio u BMW-u. Uvijek je bio pozitivan, nasmijavao sve u društvu, jednostavno je uvijek bio za šalu, govori Marko Ešegović.

Ešegović kaže kako ne zna puno o društvu u kojem je bio Stjepan kobnu večer.

ČITAJ JOŠ:  Najpoznatiji bh. meteorolog otkriva zašto će nam se ove jeseni (opet) dogoditi kijamet?

– Ne znamo puno niti o tom mladiću iz BiH koji ga je ubio, ali Bild je objavio njegovu fotografiju. Visok je dva metra i jako je krupan. Mladići su se vjerojatno uplašili pa su pobjegli, misli Marko Ešegović s kojim je Stjepan igrao u nogometnom klubu Münchner Kickers.

U Münchenu je u nedjelju uvečer ubijen 25-godišnji Hrvat Stjepan J. Mladić je izboden oštrim predmetom, a navodni počinitelj je 22-godišnjak podrijetlom iz BiH.

Prema dosadašnjim saznanjima ubojstvo se dogodilo na Karl-Marx-Ringu, u gradskoj četvrti Ramersdorf-Perlach. Stjepan se nalazio u društvu koje je igralo stolni tenis. Mladići između 18 i 25 godina su najprije zajedno pili pivo na obližnjem kiosku, a potom su igrali stolni tenis u parku na Karl-Marx-Ringu, na uglu Peschelanger na periferiji München-Neuperlacha.

Park sadrži skate park, košarkaške koševe i stol za stolni tenis. Mladići su igrali stolni tenis, pili pivo i razgovarali. Kasnija žrtva i navodni počinitelj, 22-godišnji državljanin BiH (glasnogovornica policije navodi “Bosanac”), su se poznavali od ranije, a već su se nekoliko puta susretali, izjavila je glasnogovornica policije, prenosi Fenix-magazin.de.

ČITAJ JOŠ:  MUP KS apeluje na vozače da ne daju mito policijskim službenicima

Tijekom večeri došlo je do svađe između 22-godišnjaka i Stjepana J. Svađa je postajala sve žešća i osobnija. Ostala četiri člana tog stolnoteniskog društva kasnije su posvjedočila da su se dvojica mladića vrijeđala prije nego je 22-godišnjak izvadio oštri predmet i postao nasilan.

Mladić (22) je više puta nepoznatim predmetom, vjerojatno nožem, ubo svoju žrtvu. Mladić (18) je pokušao intervenirati, no, uočio je kako 22-godišnjak ima i pištolj.

Stjepan je pao na tlo, četvorica mladića koji imaju od 18 do 19 godina su pobjegla, kao i navodni počinitelj.

Stjepan J. je umro sam u mraku točno ispod košarkaškog koša, prenose lokalni mediji.

Forenzičari i istražitelji su radili na mjestu zločina nakon pronalaska mrtvog 25-godišnjaka iz Münchena. Okolnosti zločina trenutačno su predmet istrage.

ČITAJ JOŠ:  VAŽNO OBAVJEŠTENJE: Večeras potpuna obustava saobraćaja u tunelu Vranduk

– Zašto je četvero mladih ljudi ostavilo svog prijatelja da krvari u parku? Odgovor na to pitanje još nismo dobili. Istraga je trenutačno usredotočena na navodnog počinitelja, rekla je tužiteljica Juliane Grotz iz ureda javnog tužitelja München na tiskovnoj konferenciji o tom slučaju u ponedjeljak.

Njemački mediji prenose izjavu iz tužiteljstva u kojoj se navodi kako se još razmatra mogućnost podizanja optužnice protiv osoba koje su bile u vrijeme sukoba na mjestu događaja, a “zbog nepružanja pomoći”.

O tragičnom događaju ubojstva hrvatskog mladića, lokalna njemačka policija u utorak ujutro još nije bila izvijestila Generalni konzulat RH u Münchenu. To je za Fenix-magazin izjavio generalni konzul RH u Münchenu Vladimir Duvnjak dodajući kako policija obično šalje obavijest GK RH kada budu poznate sve činjenice.

Otvoren je PayPal račun na kojeg se može uplatiti novac za pomoć obitelji ubijenog mladog Hrvata.

GODISNJICA
MARKETING