Ovo je vozač cisterne koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći na M-17

F83AB181 E74B 4939 B46B D1187D0B1E67

U stravičnoj nesreći koja se dogodila danas na magistralnom putu M-17, Mostar – Sarajevo u mjestu Drežnica, nedaleko od Mosta branilaca Drežnice poginuo je vozač cisterne, Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog.

Njegovo tijelo su maloprije iz vozila koje je završilo u jezeru izvukli mostarski ronioci. Na lice mjesta su stigli sinovi nesretnog čovjeka koji su utvrdili njegov identitet, a prizori s lica mjesta nikoga od prisutnih nisu mogli ostaviti ravnodušnim.

S druge strane, za volanom kombija slovenskih registarskih oznaka, koje je učestvovalo u ovoj nesreći se nalazio Boštjan Furek iz mjesta Ptuj.

Kako saznajemo, on je u kobnom trenutku, pod još neutvrđenim okolnostima, prešao na suprotnu stranu ceste kada je nailazila cisterna. Od siline udara, cisterna je završila u jezeru a nedugo poslije otplutala je tristotinjak metara nizvodno. Vozač cisterne je, kako smo saznali na licu mjesta pokušao izbjeći direktan sudar, ali, nažalost, to se kobno po njega završilo.

Uviđajem je rukovodio dežurni kantonalni tužilac koji je naredio sva neophodna vještačenja s ciljem potpunog rasvjetljavanja okolnosti ove tragedije.

Inače, u kombiju se nalazilo osam osoba, od kojih je sedam povrijeđeno, a niko od njih, kako nam je potvrđeno nije životno ugrožen.

Avaz