Ovo je Zeničanin koji je sletio u rijeku i još se nije javio policiji: Tvrdi da je dobro i zdravo

Vozilo Seat Ibiza u rijeci
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Vozač Seat Ibize Aldin Tufekčić, pod još nerazjašnjenim okolnostima, sletio je sinoć u rijeku, nakon čega mu se izgubio svaki trag.

Kako saznaje 072info vozač je navodno uspio iskočiti iz automobila, nakon čega je otišao kod prijatelja.

– Javio se policiji i kaže da se otišao presvući kod prijatelja. Ne želi reći gdje se tačno nalazi – tvrdi izvor za 072info.

Automobil je izvučen iz rijeke, a još nije poznato da li je u automobilu bio samo vozač i zbog čega izbjegava susret s policijom.

Kako nam je potvrdio Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK, vozač se javio policiji.

– Korisnik vozila se javio putem telefona. Rekao je da je dobro i zdravo. Da je iz njemu nepoznatih razloga vozilo sletio u rijeku. Kad obavimo razgovor s njim imat ćemo više informacija. Prema njegovim navodima bio je sam u vozilu – rekao nam je Fišek.

Da li je vozač bio sam i čija se vriska čula sinoć, odnosno da li je to razlog što Zeničanin izbjegava susret s policijom – pokazati će istraga. 

Podsjetimo, portal 072info neposredno nakon ove nesreće posjetio je lice mjesta gdje smo zatekli policijske i spasilačke ekipe kako tragaju za vozačem.

Vozač Ibize

Mještani i prisutni policajci sa nevjericom su posmatrali vozilo u rijeci.

-To je naš komšija. Prozori su spušteni, ali njega nema u vozilu. Voda je vozilo odnijela sa jedne strane obale na drugu. Rijeka je ovdje brza, ima puno virova. Pitanje je hoće li ga naći – kazao nam je mještanin Vranduka.

Na licu mjesta je bila i Profesionalna vatrogasna jedinica Zenica te pružala pomoć u potrazi za nestalim vozačem.