Portal 072info

Ovo joj nemoj reći nakon seksa

imageUpravo ste imali seksualni odnos i sve je proteklo onako kako ste željeli, oboje ste uživali. Ukoliko želite da se “akcija” ponovi, ovo nikako ne bi trebalo da kažete svojoj partnerici.

Ovo je najbolji seks koji sam imao!

Iako smatrate da ste joj tim riječima udijelili kompliment i vjerovatno samo želite da istaknete koliko uživate u seksu sa njom, ona će imati utisak da je krišom poredite sa svojim bivšim seksualnim partnericama. Umjesto toga, recite nešto što se odnosi konkretno na nju, kao na primjer da joj koža miriše neodoljivo, da niste mogli da skinete pogled sa njenih grudi… Budite maštoviti!

Trajalo je duže nego inače

Žene su naročito osjetljive nakon seksa, zbog čega morate pažljivo da birate riječi u vezi sa njenim izgledom i onim što se upravo dogodilo između vas dvoje. Umjesto toga, nakon “akcije” joj recite da lijepo izgleda, da joj je koža nevjerovatno nježna ili nešto slično. Sa druge strane, seks terapeut Ginger Berko tvrdi da je rečenica sa kojom apsolutno ne možete da pogriješite: “Ne postoji nijedno drugo mjesto gde bih sada radije bio!” Naravno, trebalo bi da to stvarno i mislite.

Koliko puta si doživjela orgazam?

Kada djevojci postavite ovakvo pitanje, to zapravo izgleda kao da “žicate” kompliment na svoj račun, smatra terapeut Berko. Ukoliko vas to zaista zanima, pokušajte da joj ne postavite baš tako direktno pitanje, već je zamolite da kaže nekoliko stvari koje su joj se tokom seksa dopale i nekoliko koje nisu. Na taj način ćete steći uvid u to kako se osjeća, šta misli i da li je uživala.

 

(Vijesti.ba)

Podijelite članak