Portal 072info

OVO NAROD NE ZNA, A VELIKA JE OPASNOST U PITANJU: Znate li šta stvarno radi Pokemon GO?!

Besplatna igrica Pokemon Go zaludila je cijeli svijet. Dostupna je za Android i iOS uređaje.

Ono što je raspametilo mnogobrojne igrače je kako je ovdje riječ o proširenoj stvarnosti tzv. augmented reality. Naime, uz pomoć kamere na svom pametnom telefonu u stvarnom svijetu možete vidjeti ta imaginarna bića. Međutim, jeste li usred delirija za Pokemonima sjetili se razmisliti na koje to uslove pristajete kada ste instalisali igricu?

Donosimo vam opravdane razloge zbog kojih biste odmah trebali izbrisati Pokemone.

1. Imaju problema s granicom

Baš kao i kada ste ušli u novu vezu, druga strana je previše posesivna. I nakon samo sedam dana sprijateljuje se sa svim vašim Facebook prijateljima. Ova igrica ne poštuje siguran prostor. Naime, kada ste preuzeli igricu dali ste joj dopuštenje da pristupi svim vašim ostalim aplikacijama. Posebno Googleu.

Ukratko, svi podaci o lokaciji šalju se direktno Googleu.

2. Čita vaš e-mail

Ako ste se odlučili preko svog Google računa prijaviti u igru, Pokémon Go zna sve vama. Naime, ispada da postoji greška u procesu registracije u kojoj ste, dragi korisnici, dati dopuštenje da Pokémon Go čita, pa čak i šalje e-poštu s vašeg računa.

Kada izbrišete igricu promijenite šifru.

3. Inspiracija za varalice!

Niko ne voli varalice, a ova igrica je plodonosna za njih. Naoružani razbojnici našli su novi način na koji mogu žrtve namamiti u svoju zamku. U nedjelju ujutro policajci iz O’Fallona u Missouriju došli su na dojavu o razbojništvu pred obližnji šoping centar. Četvero tinejdžera koji su opljačkani nisu povrijeđeni, ali su ostali bez svojih stvari. Kasnije te večeri policajci su priveli grupu mladića u BMW-u koji su otkrili kako su žrtve namamili na parkiralište uz Pokemon Go, prenosi “Dnevno“…

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box