Portal 072info

Ovo se događa tijelu ako ne volite svoj posao

19 2
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ako ne volite svoj posao ili ga čak i mrzite, to može prouzrokovati ne samo nezadovoljstvo na radnom mjestu, već i dodatne fizičke i mentalne simptome koji utječu na vaš život na druge načine.

Zgrčeni mišići

Može utjecati na vaše blagostanje, kao i na vaše odnose sa ljudima u kancelariji i van nje. Ovih sedam stvari se mogu dogoditi kada toliko mrzite svoj posao da doživljavate i fizičke probleme. 

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

1. Glavobolja – Nezadovoljstvo na radnom mjestu može dovesti do glavobolje, čak i do migrene. To su tenzijske glavobolje, koje nastaju kada se vaše tijelo stegne i utječe na dotok krvi u mozak. Može ih pokrenuti stres izazvan nezadovoljstvom na radnom mjestu.

Oslabljeni imunološki sistem može dovesti do lakog razboljevanja
Kada ste nesretni i osjećate napetost, vaši mišići se nesvjesno grče Foto: Ilustracija

2. Povećanje tjelesne težine – Ako niste zadovoljni svojim poslom, vjerovatno ćete primjetiti povećanje tjelesne težine. Ovo može biti uzrokovano višestrukim faktorima. Prejedanje je uobičajeni mehanizam za suočavanje sa stresom, kojem se pribjegava kada ste nezadovoljni po pitanju karijere i niste motivirani za vježbanje.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

3. Umorni ili bolni mišići – Kada ste nesretni i osjećate napetost, vaši mišići se nesvjesno grče. Zgrčeni mišići mogu dovesti do drugih tjelesnih bolova, poput bolova u leđima, ramenima i drugih bolova u mišićima i zglobovima.

Gubitak sna

4. Nesanica – Ekstremni stres i nezadovoljstvo mogu dovesti do gubitka sna. Možda će vam biti teško da opustite tijelo i um i da se naspavate kako biste se osjećali odmorno. Nedostatak sna može pojačati druge simptome povezane sa stresom, poput glavobolje i mentalnog umora.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Mentalni umor

  • Oslabljeni imunološki sistem može dovesti do lakog razboljevanja Foto: Ilustracija

Nedostatak sna, zajedno sa dodatnim stresom, može učiniti da se vaš um osjeća premorenim. Na isti način na koji možete iskusiti fizički umor, možete iskusiti i mentalni umor. Mentalni umor može biti potpuno iscrpljujući i uzrokovati da osjetite simptome slične izgaranju, a može otežati fokusiranje i produktivnost, jer se nikada ne osjećate potpuno energično ili odmorno. 

Oslabljeni imunološki sistem može dovesti do lakog razboljevanja. Ne samo da ste skloniji zarazi i virusima, poput prehlade, upale grla, gripa, već stres i nezadovoljstvo mogu dovesti do toga da nečije tijelo zahtijeva duži period oporavka nego što je uobičajeno za ove viruse. Također, pod stresom, žene mogu doživjeti nepravilnosti u menstruaciji. Menstruacije mogu biti teže, a grčevi mogu biti bolniji. A žene koje prolaze kroz menopauzu mogu imati pojačane simptome.

Avaz


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6