1641924427 2022 01 11T145234Z 418205590 RC21XR97AEOY RTRMADP 3 TENNIS AUSTRALIA DJOKOVIC SPAIN 750x500 1
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 12, 2022 @ 6:50
KATEGORIJA: Sport / Svijet

U 2022. niko neće biti uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih, što se dogodilo prvi put u historiji, priopćili su u utorak iz ove institucije.

Name, niko od nominovanih kandidata nije dobio dovoljno glasova, najmanje 75% u zbroju glasova službene grupe glasača, koju čine predstavnici medija, odabrani teniski historičari, članovi Kuće slavnih i stručnjaci iz teniske industrije, te glasova teniskih zaljubljenika iz cijelog svijeta.

Na listiću za uvrštenje u Međunarodnu tenisku kuću slavnih u 2022. bile su Srpkinja Ana Ivanović, Talijanka Flavia Pennetta, Zimbabveanka Cara Black i Amerikanka Lisa Raymond, a od tenisera su nominirani bili Španjolci Carlos Moya i Juan Carlos Ferrero.

Cara Black je dobila najviše glasova ljubitelja tenisa, a time i dodatna tri postotna boda, dva je zaradila Flavia Pennetta, a jedan Ana Ivanović. No, ni to nije bilo dovoljno da neko od njih prijeđe “izborni prag”.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Proces uvrštanja u Međunarodnu tenisku kuću slavnih ima više koraka, kroz odbore za nominaciju i kroz glasanje. Odluka o tome ko zaslužuje biti uvršten u Kuću slavnih leži na službenoj glasačkoj grupi nezavisnih glasača s reputacijom u tenisu, koji imaju veliko znanje o njegovoj historiji”, izjavio je u saopćenju glavni operativac Međunarodne teniske kuće slavnih Todd Martin.

Svi nominirani za ovu godinu naći će se ponovno na listiću i sljedeće godine, jer prema pravilniku Međunarodne teniske kuće slavnih svatko od nominiranih može se triput naći na listiću. Svi koji ne budu izabrani u trogodišnjem razdoblju više ne mogu biti kandidati za uvrštanje u društvo teniskih besmrtnika.

Ipak, iako neće biti “Klase 2022.”, u Newportu će 16. srpnja ipak biti održana svečanost prijema za Australca Lleytona Hewitta koji je izabran u “Klasi 2021.”, ali zbog ograničenja izazvanih pandemijom Covida-19 nije mogao doputovati u Sjedinjene Američke Države na prošlogodišnju svečanost, tijekom koje je s godinu dana zakašnjenja u Međunarodnu tenisku kuću slavnih uvršten Goran Ivanišević.

LIDER