Ovo su djela za koja se sumnjiči uhapšeni policajac u slučaju “Dženan Memić”

Screenshot 3 1 50
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nakon pretresa na Ilidži jutros, pripadnici Državne službe za istrage i zaštitu BiH su uhapsili jednu osobu koja se sumnjiči za organizovani kriminal i djela protivzakonitog posredovanja te pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela. Nezvanično, u pitanju je Josip Barić. https://b2f549ca813d878df680e0061bd25299.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html Službenici Državne službe za istrage i zaštitu su pretresli Barića, kao i prostorije u kojima živi, a oduzet mu je jedan telefon, laptop i računarsku jedinica.

Trenutno se on nalazi u prostorijama ove institucije na ispitivanju nakon čega će biti predat u nadležnost državnog tužilaštva.

Uhapšeni Josip Barić, za kojeg nam advokat porodice Memić Ifet Feraget kaže da je učestvovao u istrazi smrti Dženana Memića od samog početka, smatra i da je ovaj policajac s razlogom izostavio izuzeti krvavu majicu Alise Mutap, svjedokinje Dženanovog stradanja.

On je također prilikom ispitivanja Alise Mutap u dva navrata sasvim različito zabilježio njenu izjavu, a dalja istraga bi trebala utvrditi zašto je to uradio.