Ovo su greške koje ubijaju ljubav

Ako ste se zaljubili i upravo se prepuštate čarima nove veze, ne zaboravite da neke stvari na vrijeme možete da predupredite kako se poslije ne biste kajali.

Jer, takozvane “ubice dobrih odnosa” nisu otkrovenje, samo ih često ignorišemo. A da smo o njima razmišljali, mnoge veze i brakovi bi još trajali… Psiholozi upozoravaju na sedam grešaka koje najčešće pravimo u emotivnom odnosu.

Prebrzo se zbližavate

Lijepo je kada partnera želimo da upoznamo bolje, pa ga ispitujemo o svemu i svačemu, ali imajte mjeru. Neke priče iz prošlosti ne bi trebalo odmah pokretati, kao što nije umjesno ni da ga opterećujemo dogodovštinama iz djetinjstva, anegdotama sa prvih noćnih izlazaka… Polako, ima vremena da se prikažemo i da njega razotkrijemo.

Previše poruka i poziva

Kada se leptirići u stomaku razigraju, ruka nesvjesno kreće ka telefonu, pa kucamo poruke, zovemo… To rade zaljubljeni, ali ukoliko se pretjeruje, osobu sa druge strane žice to može da “uguši”.

Žurite sa upuštanjem u seksualne odnose

Iako ne postoji pravilo kada je najbolje biti intiman sa novim partnerom, insistiranje na seksu pošto-poto, bez povratne reakcije, može da unese razdor. Zato, prvo oslušnite želje voljene osobe.

Glumite orgazam

Ako se od početka pretvarate da vam je u seksu bolje nego što zaista jeste, partneru šaljete lažni signal da ste zadovoljni, a sebi pravite medvjeđu uslugu na duže staze. Em lažete, em vam nije lijepo. Kako ćete poslije to objasniti?

Očekujete promjenu

Ovo je možda i najveća zamka u koju smo svi bar jednom upali. Ali – ljudi se ne mijenjaju ili to čine vrlo teško, pa je bolje da u startu prestanete da se nadate da će se neko zbog vas pretvoriti u ono što bi vam se više dopalo.

Špijunirate

Veza se ne gradi na sumnjama, niti provjeravanjem svega što vam dođe u posjed – partnerovog mobilnog telefona, šifre na društvenim mrežama… Iskontrolišite se, jer njuškanje šteti i vama i njemu.

Zapostavljate sebe

Kada uđu u vezu, mnogi zaborave na prijatelje, ali i na sebe. Sve podrede partneru, zapostavljaju lične želje i ignorišu svoje potrebe. To se prije ili kasnije “obije o glavu”. A onda kreću prigovaranja partneru i kajanje… Nekad je kasno za ispravke, zato – uvijek mislite na sebe!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE