matej prijatelji beograd
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 10, 2022 @ 21:40
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Jedanaesti je dan potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem (27) u Beogradu. Njemu se izgubio svaki trag u novogodišnjoj noći u klubu Gotik smještenom uz rijeku Savu u kompleksu znanom i pod imenom Beton hala.

U javnosti su se prethodnih dana pojavile brojne informacije o Matejovim prijateljima, a neke od njih su govorile da je navodno bio u problematičnom društvu koje sada šuti skrivajući detalje.

Portal Večernji list došao je u posjed fotografije nastale u kombiju u kojem su bili Matej i prijatelji na putu za Beograd. Ekipa od sedam mladića iz Splita prvo je automobilima otišla u Zagreb, a zatim su tamo unajmili kombi s kojim su krenuli 30. decembra u Beograd gdje su iznajmili apartma.

Javnosti je već poznato da su među ekipom bili Vinko i Miro Bokšić, navodno sinovi viđenijeg splitskog poduzetnika. Osim njih i Mateja u kombiju su bila još četvorica mladića između 25 i 29 godina.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Večernji list raspolaže s identitetima Periševih prijatelja iz kombija ali neće ih objaviti zbog poštivanja njihove privatnosti ali i zaštite istrage. Isto tako, zaštitili su njihov identitet na fotografiji”, navode iz Večernjeg. 

Sama fotografija sugeriše da je riječ o opuštenoj atmosferi koja ničim ne odaje bilo šta sumnjivo. Svi momci izgledaju trijezno i obučeni su uredno.

Večernji je detaljno istražio biografije svih prijatelja iz kojih proizlazi da su svi obrazovani ili sportaši.

Mladić koji sjedi u posljednjem redu skroz desno završio je Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije i njegovi poznanici kažu da je iz uredne i ugledne porodice, a otac mu je vlasnik dobrostojeće građevinske i projektantske firme. On je Periša poznavao iz gimnazije Vladimir Nazor gdje su zajedno išli u školu. On se nije intenzivno družio s ekipom koja je krenula za Beograd već sporadično.

Mladić do njega završio je srednju Tehničku saobraćajnu školu te se profesionalno bavio rukometom, a tokom karijere je igrao čak i za njemačke klubove. Trenutno je zaposlen kao djelatnik na splitskoj željeznici i još uvijek igra rukomet u jednom niželigašu.

Mladić za volanom pohađao je splitsku matematičku gimnaziju, a za sada nije poznato je li obrazovanje nastavio na fakultetu.
Nezvanično Večernji prenosi da je u kombiju u drugom redu s lijeve strane bio i Matejev prijatelj o kojem se saznaje tek da je profesionalno igrao mali nogomet.

Večernji list pokušao je stupiti u kontakt s nekolicinom Matejevih prijatelja s fotografije ali niko nije htio razgovarati.

“Ja više ne znam šta reći. To su obični momci sa završenim fakultetima i svojim poslovima. Je li se neko od njih drogirao u Beogradu? To je potpuno nebitno za širi kontekst ove priče. Siguran sam da ništa ne skrivaju, pričao sam s nekoliko njih. Oni su svi istražiteljima kazali da ne znaju zbog čega je Matej istrčao iz kluba. Vjerojatno zato što je Matej upao u neki problem koji oni nisu vidjeli dok su sjedili za stolom, a računali su da je negdje s nekom curom.

Nestanak su prijavili u razumnom roku, odmah ujutro iako policijska pravila sugerišu da se to radi tek nakon proteka 24 sata. Koliko znam oni su policiji rekli da je došlo do nekih nesuglasica u klubu, ali policija je valjda procijenila da to nije bitno za istragu pa to nije niti službeno komunicirala prema javnosti”, kazao je izvor za Večernji.

LIDER