Portal 072info

Ovo su najčešće greške koje činimo u kružnom toku!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kružni tokovi su efikasniji i osiguravaju brži protok prometa nego semafori. Ipak, statistika govori da se godišnje dogodi oko 50 saobraćajnih nesreća u rotorima.

Evo razloga zbog kojih je nekim vozačima kružni tok prava noćna mora.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Neiskusniji vozači se jednostavno izgube kad vide brojne trake i razna prometna osvjetljenja. Bitno je koncentrirano ostati u odgovarajućoj traci kako bi izlazak prošao bez psovanja i mahanja ruku drugih vozača, piše portal Automobili.hr.

Sljedeća pogreška je neodlučnost. Upravo vaše ili tuđe naglo kočenje na ulasku u kružni tok može napraviti popriličnu štetu jer se vi, eto, niste mogli odlučiti hoćete se uključiti ili ne u kružni tok. Također, pokazivač smjera zaista nije potreban kada se uključujete u rotor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Ako ste uspjeli (napokon) ući u kružni tok, bitno je držati se svoje trake te se ne “priljubiti” na automobil ispred vas. Prestrojavanje se pravilno izvodi pravovremenim pokazivačem smjera, ali nakon provjere mrtvog kuta.
Kad izlazite iz rotora, imajte na umu da niste sami u prometu te obratite pozornost na druge sudionike. Pokazivač smjera isključite na vrijeme te se polako isključite iz kružnog toka. U situaciji kad ste u rotoru s više prometnih traka, a vi ste u srednjoj, treba pripaziti na vozila s desne strane koja bi potencijalno mogla nastaviti svoj put.

Panika je zasigurno najveći neprijatelj svakog vozača koji nije siguran u sebe. Bitno je smirene glave donijeti brze odluke na situacije koje bi nas mogle zadesiti u kružnom toku. Neki se znaju zaustaviti usred kružnog toka te tako ugroziti sebe i druge sudionike. Nema mjesta nepromišljenim potezima te dokazivanju “ja sam jači i brži”.

I ako fulate izlaz iz kružnog, niko vam neće zamjeriti ako odvozite koji krug po kružnom da izađete gdje trebate.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME