Ovo su najčešće greške muškaraca u potrazi za djevojkom!

Mnogi muškarci nisu baš neki eskperti za osvajanje dama. Što nije ništa neobično ni čudno, jer ne mogu baš svi da budu talentovani zavodnici poput Kazanove. Iako se neke tehnike daju savladati, neke su zaista pogrešne. Bilo da želite da nađete djevojku za provod, bilo da ste u potrazi za onom pravom, nemojte da pravite neku od ovih grešaka, jer ćete ostati sami.

Pretjerano glumljenje dobrice
Muškarci često imaju pogrešnu pretpostavku da žene padaju na izgled, novac ili samu ljubaznost. Iako to kod nekih zaista “radi”, to je najčešće kratkoročno. Jedna od prvih stvari koju će ženu odbiti je njegovo izigravanje dobrice – od opštih stavova do ponašanja kao da je ona princeza na zrnu graška. To žene ne poistovećuje s time da je on dobar, već da on nema samopouzdanja, iskustva niti odvažnosti u sebi.

Loše čitanje njenih signala
Prema urbanim mitovima, svaka žena će biti osvojena ako se muškarac dovoljno dugo trudi. Istina je da je za razvoj hemije i ravnopravan ulazak u odnos važno da umije da pročita njene signale. To znači posmatrati koliko se često sama javlja, koliko je zainteresovana za izlazak, inicira dodire ili poglede te odgovarati u približno jednakoj mjeri, a ne trčati pet koraka ispred. I žene, baš poput muškaraca, više cijene nešto za što su se morale potruditi, nego su odmah dobile na dlanu.

Prevelika dostupnost
Ako ona ne može da izađe jer ima prethodni dogovor, posao ili bilo kakvu drugu obavezu – to je sasvim normalna stvar. Jednako tako, nije normalno da muškarac koji osvaja ženu trči na svaki njen poziv i otkazuje dogovore. To njoj na početku veze više liči na očaj i opsesiju, nego na muškarca koji ima izgrađen život, cijeni sebe i zna šta hoće.

Prerano iskazivanje osjećanja
Koliko god se to činilo dobrom idejom iz romantičnih filmova, pretjerana priznanja sviđanja, pa čak i ljubavi nakon nekoliko sastanaka nisu realni. Čak i ako je to sve samo rezultat hormona ili želje da je što prije odvuče u krevet, muškarac bi trebalo da stane na loptu i samo zamisli suprotnu situaciju – da njemu žena na drugom sastanku izjavljuje ljubav, planira djecu, piše 24sata. Najbolje je prvo se dobro upoznati i pustiti da se sve odvija spontano.

Copy

Traženje njenog odobrenja ili dozvole
Iako ima raznih tipova žena, po pravilu većina njih ne želi niti sirovinu niti mekušca – već neku sredinu, normalnog dečka. Oni muškarci, koji u strahu da ne pogreše, sve uzde i odluke predaju njoj time otkrivaju svoju nesigurnost, koja nije nimalo privlačna. Ako ona uvijek mora da odluči koji film, jelo, kafić ili šta će se raditi, velike su šanse da ga neće doživjeti kao nekog ko zna šta želi.

Očigledni pokušaji impresioniranja
Pričanje o sebi u superlativima i samohvala nisu pretjerano privlačni, žene bi radije voljele čuti priče i same donijeti zaključak nego slušati “svi kažu da sam ja najbolji”, “bio sam najpametniji na faksu”, “mogu dići najviše na benču”.

Ništa što vrijedi ne treba toliko reklamirati, a baš poput muškaraca i žene bi radije neke stvari otkrile i zaključile same.

Prethodni članakFIFA OBJAVILA: Svjetsko prvenstvo u Kataru počnje 21. novembra
Sljedeći članakHRVATSKA Paketiće preuzeo Crveni križ, humanitarci iz BiH krenuli kući