Portal 072info

Ovo su najgluplje stvari koje radite na svom telefonu, i zbog toga odbijate dobre frajere

Da li način na koji koristite svoj mobilni uništava sve šanse za uspešnu vezu? Ok je da spavate s telefonom, ali ovo nemojte raditi ni pod razno ako pored sebe želite dobrog tipa. Ne dozvolite da vam telefon upropasti ljubavni život…

Moderna tehnologija nudi mnoge oplakšice kada je svakodnevna komunikacija u pitanju, ali pod ruku s tim stvarima dolaze i zamke za vaš društveni i ljubavni život. Iako razmenjivanje seksi poruka i golišavih slika ne mora da bude loša stvar, morate da budete oprezni ukoliko ne želite da završite singl – ili svuda po internetu u čipkastim gaćicama.

– Telefon svakako služi za komunikaciju, pa tako može da bude dobra stvar u vezi i u upoznavanju, ali nikad ne može da zameni kontakt licem u lice. Ima svojih prednosti, ali ako se preteruje ili ako se koristi iz pogrešnih razloga može u vezi da ima više štete nego koristi. Tako na primer razmenjivanje provokativnih fotografija može da bude dobra stvar kada je jedan od partnera, na primer, u inostranstvu, jer vam omogućava da održite vezu. S druge strane, ako šaljete takve slike nekome koga ste juče upoznali na internetu, to je veliki rizik jer ne možete da znate da li će ta osoba to da zloupotrebi – ističe psiholog Radmila Grujičić.

1. Šalješ slike na kojima si gola

Da, ti si seksi i to znaš, ali nije baš pametno deliti fotke gole zadnjice, čak i ako si se baš tako probudila.

2. Nemaš pravilo “bez polnog organa”

Vidi, super je što postoji mnogo muškaraca koji imaju čime da se ponose i mi žene znamo da cenimo lepotu muške golotinje, ali da li su slike penisa nepoznatog mušakrca zaista seksi? Mi mislimo da nisu.

3. Samo šalješ poruke, ali nikada ne zoveš

Da, lakše je slati poruke i živimo u svetu gde su samo reči, a ton je izostao, ali ako samo samo tako komuniciraš, više je prostora za lošu komunikaciju.

4. Malo odlepiš kada šalješ poruke

Ne moraš baš da dobijaš napade i imaš izlive emotivnosti i filozofiranja.

5. Puštaš prijatelje da odgovaraju tvojoj boljoj polovini

Ako već pričaš s nekim, zar nije logično da on ima pravo da upozna tebe, a ne tvoju višestruku ličnost, to jest tvoje drugarice?

6. Bukvalno nikada ne ispuštaš mobilni iz ruku

Kada izađeš s društvom, neka ti pomognu da pošto popiješ ne šalješ ponižavajuće poruke. Odrasla si, pa bi trebalo da uspostaviš kontrolu, a ako nisi u stanju onda sve dogovore obavi pre prvog gutljaja.

7. Šalješ skrinšotove vaših poruka drugaricama

Bilo da zamoliš drugaricu da analizira poruke ili im se zajedno smejete, zamisli sebe u obrnutoj situaciji. Zamisli njega kako se smeje sa drugarom tvojim porukama. Nije baš lepo, zar ne?

8. Koristiš Instagram da pasivno-agresivno razgovaraš s bivšim frajerom

Pametne izreke, gomila slika u bikiniju posle raskida i poneka strelica u vidu komentara čine da izgledaš tužno i bezveze.

9. Nemaš granice kada je u pitanju seksting

Ponekada ljudima progledamo kroz prste čak i kada se ponašaju neprimereno samo zato što nam pošalju LOL ili smajlija koji namiguje, ali zamisli kako bi to izgledalo u pravom životu. Ako neko kaže ili uradi nešto zbog čega ti je neprijatno, tvoja je odgovornost da kažeš “neću, dosta”.

Podijelite članak