77 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
NER FIT

Ovo su najinteligentniji horoskopski znakovi u astrologiji, poznati po nevjerojatnoj sposobnosti prilagodbe na nepoznate situacije.

FIXGEHALT

Blizanci

Blizanci su zračni znak, treća kuća je njegov zadani položaj, a njegov je planetarni vladar Merkur. Način na koji ‘minglaju’, pričaju, koketiraju i naizgled mijenjaju mišljenje iz sekunde u sekundu, samo pokazuje koliko brzo njihov mozak funkcionira.

Kad uđu u učionicu ili drugo okruženje koje zahtijeva učenje, Blizanci su sjajni kad je posrijedi stjecanje akademskog znanja. No svoj puni sjaj postižu u situacijama koje nalažu prenošenje tih podataka.

LIDER

Kao znak govora i umrežavanja, Blizanci brzo uče kad mogu nekoga slušati, a njihova sposobnost povezivanja sa širokom lepezom različitih profila ljudi čini ih fantastičnim učiteljima.

Djevica

Djevica, kojom isto tako vlada Merkur, rođena je za istraživački rad. Voli sastavljati popise činjenica i podataka, voditi detaljne proračunske tablice te tražiti i analizirati obrasce i anomalije.

Ono što Djevicu čini tako sposobnom su njene sposobnosti organizacije. Čini se kao da u glavi ima ogromnu bazu podataka u kojoj je sve što je ikada naučila savršeno kategorizirano i označeno. U trenutku je sposobna zaviriti u svoje ‘ladice’ i iz njih izvući što joj je potrebno, čak i ako je posrijedi nevjerovatna sitnica koju bi neko drugi davno zaboravio.

Vaga

Između tendencije Vage da udovolji svima (mrze početne argumente) i brige koju ulažu u svoj  izgled (velike su estete), pripadnici ovog znaka u početku bi se mogli činiti pomalo plitkima, a na ‘prvu’ nikako ne djeluju kao ‘hiperinteligentne’ sveznalice.

No izgled i prvi dojam znaju prevariti – ovaj zračni znak ima itekakav ‘kliker’. To se katkad lako zanemari jer rijetko svoju inteligenciju ‘trljaju’ nekom na nos. No jednom kad postanu sigurne da mogu podijeliti svoje znanje, a da niko ne misli da se ponašaju bahato rado će sudjelovati u bilo kojem akademskom razgovoru.

Strijelac

Ovaj znak upravlja istraživanjem i višim učenjem. Za razliku od Vage, oni nemaju potrebu da svoje znanje dijeliti sa svima. Strijelce zanima toliko tema da ne mogu zamisliti da neko ne dijeli njihov entuzijazam u istraživanju istih.

Rado će raspredati o filozofsko-teološkim teorijama u kojima će tek rijetki vladati materijom, a ništa im nije draže nego pokrenuti razgovor u kojem će oni držati glavnu riječ.

Jarac

Ovaj znak je usmjeren ka cilju, praktičan i efikasan. Jarčeva stručnost možda ne pokriva širok raspon tema, ali kad je riječ o odabranim poljima, nitko nije načitaniji od njih.

Pripadnici ovog znaka će se rado udubiti u svaku studiju koja će im pomoći da uspiju. Nisu zadovoljni samo učenjem teorije, jedva čekaju primijeniti stečeno znanje u praksi, stoga su savršeni partneri u laboratoriju na satovima hemije.

Vodolija

Tehnologija i napredak u središtu su interesa ovog znaka. Ne samo da Vodolije čitaju i pamte sve što ima veze s navedenim, već je to i polazišna tačku njihovih ideja.

Vodolija je posvećen pronalaženju velike, temeljne ‘Istine’ s velikim ‘I’, tako da nikad nije zadovoljan ako se nešto proglašava istinom, čak i ako tako piše u knjizi. Mora sam saznati i uvjeriti se do kamo seže ta ‘istina’.

Same informacije nisu dovoljne za Vodolije. Oni žele imati pouzdane izvore koji će im omogućiti izradu sigurnosnih kopija vrhunskih ideja i teorija koje ključaju u njihovu mozgu. Budite pažljivi, jer obično su u pravu.