Ovo su najtraženiji proizvodi tokom pandemije koronavirusa

kupovina namirnice korona market

Od pojave pandemije, pa posebno od trenutka kada su vlade najavljivale uvođenje lockdowna, naše navike tokom obavljanja kupovine uvelike su se izmijenile.

S dolaskom zime, oko 57 posto kupaca razmišlja o popunjavanju zaliha onom robom kao i na početku epidemije, pokazalo je novo istraživanje firme Inmar Intelligence.

Evo nekoliko stvari koje su većini kupaca na vrhu popisa kada odlaze u kupnju.

1. Toaletni papir

Upravo toaletni papir je većina kupaca nagomilavala u svojim domovima, a 67 posto ispitanika izjavilo je da žele naručiti još. No, u proljeće je potražnja bila udvostručena, ali sada je industrija zabilježila porast, proizvod je lako dostupan i nema poteškoća s opskrbom. Prema tome, ako razmišljati o kupovini velike zalihe toaletnog papira, razmislite i koliko vam je zaista dovoljno.

Copy

2. Sredstva za dezinfekciju

Ovo je bio, uz toaletni papir, najtraženiji proizvod tokom prvog vala epidemije što je i razumljivo s obzirom na to da su svi stručnjaci pozivali na korištenje dezinficijensa.

3. Papirnati ručnici i dezinfekcijske maramice

Čak 52 posto ispitanika izjavilo je da će nagomilati i ovaj proizvod, ako ih budu mogli pronaći u tolikoj količini. Uz papirnate ručnike, poželjan proizvod su i dezinfekcijske maramice, a 53 posto ispitanika je izjavilo da ih žele kupiti.

4. Konzervirana hrana

Ovo je očit i dobar izbor jer konzervirana hrana može dugo stajati a da se ne pokvari. Oko 54 ispitanika imala je ovaj proizvod na svom popisu. Neki biraju meso u konzervama, a neki voće i povrće. Uz to, dobar izbor su i žitarice, suho voće i konzervirani sokovi.

Uz to, 45 posto kupaca reklo je da su tu još neki proizvodi koje žele nagomilati prije novog vala, a koje nisu kupovali u proljeće. Četiri su stvari najtraženije: smrznuta hrana, tjestenina, grickalice te proizvodi za čišćenje, prenosi Eat This.

Prethodni članakBosanska Zvijer: Želim biti All-Star, sposoban sam to (VIDEO)
Sljedeći članakZabrinjavajuće: Kako će izgledati hrvatska obala za 80 godina i šta će biti s Neumom