Ovo su osnovni savjeti za kupovinu muškog sata

muski sat

Postoje određeni kriterijumi u izboru ručnih satova, a pored pristupačnosti nikako ne bismo smjeli zanemariti kvalitet i dizajn.

Svestrani i lijepo dizajnirani modeli satova daju nam mogućnost da ga nosimo u različitim prilikama. Ukoliko želite upravo takve karakteristike sata, najpoželjniji su oni minimalistički modeli koji će biti vaš najbolji saveznik u izdradnji fenomenalnog stila.

Satovi za formalnu odjeću

Ovi modeli satova odišu minimalističkim duhom. Inspiracija su modeli iz 50-ih i 60-ih godina, a karakterišu ih jasne linije dizajne, često dizajn rimskih brojeva i kožne narukvice u najčešće crnoj i smeđoj boji.

Crni satovi

Satovi koji imaju crnu boju kućišta, kopče i narukvice su vrlo elegantni i daju jedinstven stil svakom muškarcu. Vrlo lijepo se kombinuju kako uz odijela tako i uz ležernije odjevne komade i najčešće su inspirisane aktivnim muškarcem koji voli prirodu. Prave se od pleksiglasa i na sebi imaju veliki broj detalja i gedžeta.

Pomorski stil

Ronilački satovi i oni inspirisani jahting kulturom posljednjih godina su veoma popularni. U sebi sadrži brojne funkcije pa su idealni i za one muškarce koji su ljubitelji gedžeta. U dizajnu dominira plava boja, zanimljiv hronograf a tu su i izvanredne performanse u pogledu ronilačkih funkcija. Pogotovo su dobra nadogradnja ljetnom stilu oblačenja.

Sportska elegancija

Ovaj tip satova je kombinacija već pomenutih modela. Ujedno spadaju u kategoriju najprodavanijih jer su po pravilu pristupačni i lako se kombinuju sa različitim stilovima oblačenja. Mogu se pronaći sa hromiran, gumenim i kožnim narukvicama. Što se tiče dizajna hronografa tu je izbor vrlo širok i zavisi od vaših ličnih afiniteta.

Prethodni članakTragedija u vrtiću: Djevojčica (1) preminula u snu
Sljedeći članakU strahu od novog armenskog napada stradale ukopali tokom noći