Ovo su pet najčešćih tipova UDAVAČA! Da li ste i vi među njima?

Problem žena u 21. vijeku leži u tome što one vjeruju da u svijetu postoji savršen muškarac koga će pronaći samo ako ga neprestano budu tražile. Nikada im ne pada na pamet da je onaj koga imaju kraj sebe najbolje što mogu da imaju. Zato stalno “vire” iza ćoška, ​​uvjerene da ih baš tamo čeka gospodin Pravi.

Kako bi pomogli ženama da izbjegnu ovaj scenario, američki bračni terapeuti su ustanovili pet novih tipova udavača 21. vijeka. Oni smatraju da im to može poslužiti kao pomoć da izvuku maksimalnu korist iz svog statusa sing djevojke.

PROFESIONALNA SOLO-DJEVOJKA

Profil ličnosti: Čim okončate jednu vezu, odmah počinjete da se ponašate u stilu “sama sam i time se dičim”. Stalno pričate o tome kako je život neudatih dama sjajan, dok su one sa burmom na ruci, kao po nekom nepisanom pravilu, vječito nesretne.

Šta kažu psiholozi: Vi ste dovoljno pametne da shvatite da muškarci ne bi trebalo da budu centar vašeg svijeta , ali ipak, duboko u sebi, želite da imate jednog kraj sebe. Volite da vas drugi vide kao samostalnu i jaku ženu, ali netremice vrebate podobnog kandidata za svog “i-u-dobru-i-u-zlu” partnera.

Copy

Savjet plus: Uložite što više truda i vremena u druge aspekte svog života. Ako pored sebe uvijek imate muškarca, mnogo propuštate u istraživanju svojih talenata i vrlina. Pokušajte da ostvarite ležernu vezu umjesto što se svim srcem i tijelom bacate u svaki ljubavni odnos. Kada počnete da se viđate s novim muškarcem, postavite sebi rok od četiri sedmice tokom kojih će riječ “veza” biti izbačena iz vašeg riječnika.

NERPROBIRLJIVA OČAJNICA

Profil ličnosti: Veče bez muškarca je za vas kao Nova godina bez šampanjca. Nikada ne napuštate noćni klub rano za slučaj da se “gospodin Pravi” ili makar “gospodin Pogrešni” pojavi pred fajront. Često vam “za dlaku” izmiče situacija u kojoj ste konačno zadovoljne “ulovom”.

Šta kažu psiholozi: Imate manjak samopouzdanja. Ne osjećate se dobro u sopstvenoj koži zbog toga što ste stalno nesretni i nezadovoljni sobom. Osjećate se prazno i ​​tražite muškarca kako bi on popunio tu emotivnu prazninu. Ali, muškarci umiju da na kilometar nanjuše vaš očaj, pa vas najčešće iskorištavaju samo za seks i tako vas čine još ranjivijom.

Savjet plus: Prestanite da “lovite” muškarce koji uopšte ne učestvuju u tom procesu zavođenja. Napravite pakt s najboljom prijateljicom i obavežite je da vas odvede sa zabave sat vremena prije kraja kako ne biste opet došle u situaciju da opet sakupljate frajerski “otpad”. Nikad ne prihvatajte seks na prvom sastanku. Obratite pažnju na slične očajnice oko sebe pa probajte da sa distance uvidite koliko takvo ponašanje ne zaslužuje trud.

VJEČITO NEZADOVOLJNA

Profil ličnosti: Vi možda imate stalnog partnera, ali sve vreme motrite da li će naići neka bolja prilika. Nikada niste zadovoljni onim što imate jer smatrate da zaslužujete bolje zbog čega ne shvatate šta ima išta loše u tome što tražite “hljeba preko pogače”.

Šta kažu psiholozi: Ne znate da uživate ​​u trenutku, već neprestano maštate o svijetlijoj budućnosti. Vaše nezadovoljstvo je uslovljeno niskim pragom tolerancije za svakodnevne, obične stvari u vezi. Obožavate romantiku, ali ne znate da raspirite strasti. Čim pronađete novog partnera, počinjete da vrebate sljedećeg.

Savjet plus: Napravite popis svih pozitivnih aspekata vaše veze i zakačite ga sebi na neko vidno mjesto. Isprobajte novu seksi tehniku ​​s partnerom jednom-dvaput mjesečno. Nagovijestite mu da biste voljeli malo romantike, a on će uvijek biti voljan da vas slijedi samo ako mu pokažete pravi put. Kad počnete da sanjarite o drugom, idealnom muškarcu, sjetite se da ćete i njemu morati da perete prljave čarape.

USAMLJENICA U VEZI

Profil ličnosti: I kada ste u srećnoj vezi, vi naprosto ignorišete tu činjenicu. Mada volite svog partnera, ponašate se kao slobodna djevojka – svakog vikenda se obučete izazovno i izađete u grad gdje flertujete s drugim momcima. To je jednostavno jače od vas.

Šta kažu psiholozi: Vi pumpate svoje samopouzdanje pažnjom koju vam poklanjaju muškarci. Stalno su vam potrebni novi obožavatelji. Uzbuđuje vas i rizik, a to je opasna kombinacija pošto prenaglašeno flertovanje vodi u tuđi krevet. Htjeli biste da imate sigurnost kod kuće, a uzbuđenje van svoja četiri zida. Tek kada izgubite muškarca koji vas čeka kod kuće, shvatate šta ste imali.

Savjet plus: Najbolji lijek za vašu situaciju je jedno pitanje koje treba da postavite sebi – da li biste trpjele da se vaš partner tako ponaša? Pozovite ga da povremeno izađete na neko novo, uzbudljivo mjesto. Igrajte se uloga: neka se on pretvara da vas ne poznaje, a vi ga zavedite seksi flertovanjem. Dogovorite se da oboje flertujete s nepoznatim ljudima, a da onda odjurite kući i predate se jendo drugom.

PRAVA USJEDILICA

Profil ličnosti: Živite s mačkama. Uvjereni ste da muškarac u kući samo donosi dodatne probleme i obaveze te da ste dovoljne same sebi. Tvrdite da vam takav život odgovara i ne podnosite termin “usjedilica”.

Šta kažu psiholozi: Vi istinski uživate ​​samo kada ste sami. Ukoliko vam se muškarac udvara, odmah pomislite “zašto me gnjavi”, a ako prespava kod vas pitate se “zašto vam to treba”. Zaboravili ste kako se održava jedna veza i vjerovatno ste duboko potisnuli svoj libido i zanimanje za muškarce.

Savjet plus: Izađite iz svoje čaure, pogledajte nekog muškarca u klubu i vježbajte flertovanje. Posmatrajte brbljive djevojke u kafićima i pokušajte da se i vi tako oslobodite u komunikaciji. Podsjetite se svih prednosti veze, a ne samo nedostataka. Izađite u mešovitom društvu i povedite sa sobom prijateljicu da vam “drži strah” ako neko od frajera poželi da vam se približi, piše “Telegraf“.

Prethodni članakU BiH i 20 godina nakon rata veličina minski sumnjive površine ogromna
Sljedeći članakDNEVNI HOROSKOP 03.08.2015.